Hur vet jag skillnaden mellan en Mullvaden och hudcancer?

hudcancer ökar, många människor är intresserade av att upptäcka skillnaden mellan en mullvad och hudcancer. Detta är inte alltid något som kan fastställas genom en otränad person prövningen av dennes mullvadar. Ofta är den bästa metoden för att fastställa skillnaden mellan en mullvad och en hudcancer är genom granskning av den mol av en läkare, och genom laboratorieprov på några av celler från mullvaden att avgöra cellförändringarna.

Det är några saker som kan hjälpa lekman avgöra skillnaden mellan en mullvad och hudcancer. De flesta födelsemärken är symmetriska, och är antingen runda eller ovala i formen. Deras kanter är runda, och man kunde i huvudsak vika mullvad i halv och delta i kanterna tillsammans.

Om mol är inte rund eller oval, och mullvaden inte är symmetrisk, kan denna beskriva skillnaden mellan en mullvad och hudcancer. Födelsemärken som har suddig kanter, eller en osymmetrisk form är mer sannolikt att cancerceller, även om detta inte alltid fallet. Åtminstone bör dessa leverfläckar att undersökas av en läkare och eventuellt avskrap av mole bör utvärderas för cancercellerna.

En annan aspekt att beakta när man fastställer skillnaden mellan en mullvad och hudcancer är tillväxtpotential mullvad. Som vuxen kan man förvänta sig mest mol bo i samma storlek. Om ett födelsemärke börjar uppvisa snabb tillväxt är det mer sannolikt att cancerceller.

Det är svårare att avgöra skillnaden mellan en mullvad och hudcancer hos barn, leverfläckar kanske inte fullvuxen. Man kan ta ett par saker också förutom storlek och form. Barn med många födelsemärken, över 100, som kallas dysplastiska NEVI, är mer benägna att hudcancer. Släkten dysplastiska NEVI eller faktiska hudcancer ökar också risken. Upprepade skador från solen i form av hudcancer kan också hjälpa en bestämma skillnaden mellan en mullvad och hudcancer.

I de flesta fall är hudcancer skildras i medierna som en fruktansvärd sjukdom, som kan snabbt metastasera och leda till döden utan behandling. Dessa medier källor är nästan alltid hänvisar till förekomsten av malignt melanom, den minsta gemensamma för hudcancer. Även om de är korrekta beskriva symtomen på malignt melanom, hänvisar de felaktigt sätt till den av begreppet hudcancer.

Det finns tre typer av hudcancer. De två vanligaste typerna, förutom den mindre vanliga melanom är basalcellscancer hudcancer och skivepitelcancer hudcancer. Basal och skivepitelcancer tenderar att inte vara farligt för andra system i kroppen. Även om dessa typer av cancer kan ha mullvad-liknande egenskaper finns det oftast en del skillnader.

Basal cancercell hud ofta visas som en pärla färger bula eller röd fläck, eller ett plåster på förtjockad eller ärr-liknande hud. Skivepitelcancer börjar som en liten bula som växer långsamt, vars centrum vanligtvis ett sår eller sår som inte läker. Även om de bör tas bort, inte garantera att de inte onödig panik. Man kan behöva ta en dag eller två bort arbete för att återhämta sig från dessa flyttningar, eftersom cellerna ofta djupt in i hudlagren.

Den viktigaste regeln för att bedöma skillnaden mellan en mullvad och hudcancer är att kontrollera med en läkare när du har tvivel om en mullvad. Om du har stora födelsemärken, kanske du vill ta bilder av dessa, eller mätningar, att vissa inte har förändrats. Uppsök läkare omedelbart om du noterar betydande förändringar i en mullvad. Undvik solexponering och använda en hög solskyddsfaktor solskydd när du är utanför, eftersom huden skador till följd av upprepad solen är den största orsaken till något av hudcancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.