Hur många hår Lost från genomsnittet Human Body varje dag?

Även håravfall ofta förknippas med åldrande är det viktigt att inse att hår faller bort från den genomsnittliga människokroppen varje dag. Från kort efter födseln, är håret ständigt växande. Det finns tre faser hår måste gå igenom: anagen (tillväxtfasen), Katagen (avgivande fas), och telogen (vilofasen). I de flesta fall tar denna cykel ungefär sex år att slutföra.

Det finns 100. 000 till 150. 000 hårsäckar på hårbotten, men de är inte alla går igenom samma skede av hårväxt vid en viss tidpunkt. Detta innebär att en viss daglig håravfall är helt normalt och inte en orsak till oro. I de flesta fall är hår förlorade från den genomsnittliga människokroppen och kommer att växa tillbaka när cykeln upprepar sig.

Bestämma hur många hårstrån faller bort från genomsnittliga människokroppen på en typisk dag kan vara svårt, dock. Vissa experter anser dagligen håravfall på mellan 50 och 100 hårstrån kan anses vara normala, medan andra säger upp till 200 hårstrån faller bort från den genomsnittliga människokroppen per dag. Allt om 200 hårstrån per dag varumärke, bör dock vara orimligt.

Det finns många myter kring vad som är normalt i hänsynen till håravfall. Inom denna standard mätningen, kan graden av håravfall varierar beroende på ålder och genetiska influenser. Om du är äldre än 30 och du har föräldrar som kämpar med håravfall, kan du finna dig att förlora mer hår än en vanlig människa. En faktor som inte gör en skillnad är dock om du klippa håret på en regelbunden basis. Styckning håret kommer inte att göra det tjockare eller mer motståndskraftiga. På ett liknande påpekande, kom ihåg att hatt inte orsakar håravfall såvida inte hatten är knapp nog att blockera cirkulationen. Faktum är att hattar ofta rekommenderas när du är utomhus på grund av deras förmåga att skydda huden från skador orsakade av för mycket solexponering.

Även om det finns ett antal över disk produkter som är tillgängliga som påstår sig kunna förebygga, stoppa eller bromsa håravfall, deras effektivitet kan ifrågasättas. Om du är orolig för att förlora ditt hår, det bästa tillvägagångssättet är att diskutera frågan med din läkare innan beslut fattas om en behandlingsplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.