Hur kan jag minimerar mina barns stress under jul?

Minimera stress under jul kan bidra till att skapa en mer fridfull jul för både barn och deras anhöriga.

The American Psychiatric Association (APA) aktier flera tips för att minimera stress under julen. De rekommenderar inte att ge löften en inte kan hålla, som lovar en frånvarande förälder kommer hem för semester, när detta är osäker. APA föreslår också att låta barnen delta i planering för semester. Detta ger barnen en viss kontroll på hur semestern kommer att skilja sig från vanliga dagar, och kan minska osäkerheten.

APA betonar att barn bör ha en regelbunden sängdags så mycket som möjligt och att titta på tv eller spelar tv-spel, framför allt ensam, bör vara minimal. Att ge barn möjligheter till fysisk aktivitet är det utomordentligt viktigt att minimera stress under jul, som en mer hyper attityd kan ofta lugnade av fysisk ansträngning.

APA rekommenderar också att föräldrarna inte överkompenseras för brister i skuldmedvetet köpa extra gåvor. Till exempel barn går igenom en skilsmässa, eller som har förlorat en förälder inte upplever mindre stress under jul genom att få ett par extra presenter. Istället behöver barnen återstående vårdgivare s närvaro och uppmärksamhet.

Om en förälder är frånvarande, försök att hänga familjetraditioner. Barn oroa ofta att en frånvarande förälder innebär ett slut på julen som de vet det. Att bibehålla vissa traditioner är hjälp för att hålla jul kontinuitet, och att hjälpa barn att inse att vissa saker inte har ändrats.

riktlinjerna i APA är utmärkta, men några saker kan läggas för att minimera stress under helgdagar. En av de största är att hjälpa barn att fortsätta att äta hälsosamt. Medan ouppnåelig lyx är bra, bör det fortfarande ibland. Ett barn som fortsätter att äta ordentligt eftersom semester arbetsmodellen kommer sannolikt att ha mindre stress under jul.

Vidare skall, om barn tror på tomten, är det oerhört orättvist att framkalla ångest hos ett barn med hjälp av Santa som en hot. Säg inte barn att tomten inte kommer om de är stygga, om inte en verkligen menar det. Barn kan faktiskt lida ganska mycket från att tänka att de kanske inte får någon presenterar om de agerade ut, framkallats av stress under jul.

Slutligen, för barn som uppvisar stress under julafton och kan inte sova, kan det vara bra att inte spendera mycket tid "räkna dagarna" fram till jul. När juldagen närmar sig kan oro och stress intensifiera verkställer äta och sova. För vissa familjer är det mer rimligt att ge presenter på julafton så barn och föräldrar kan få sova den natten som en förberedelse inför nästa dags planer. Om ett barn är hjärtligt stressad över Santa och juldagen, det kan bidra till att anpassa traditioner till barnets behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.