Hur kan jag behålla mitt hem och barnvänlig vid dåligt väder?

Dåligt väder kan vara ett hot mot alla hem och familj. Lyckligtvis finns det många enkla saker du kan göra förbereda ditt hem och för att skydda din familj. För det första är det viktigt att se till att du har tillgång till aktuell och exakt information om vädret. Eftersom makt ofta misslyckas, bör och elektricitet skall undvikas vid dåligt väder, hålla en batteridriven radio och ficklampa till hands är en bra idé. Naturligtvis är det lika viktigt att se till att du har nya batterier eller laddningsbara radioapparater och ficklampor.

Dåligt väder oftast anländer sent på dagen eller under natten, så var uppmärksam på väderprognoser under tidig delar av dagen så att du kan stanna förberedd. Kontrollera utomhus artiklar är bunden, förankrade, eller kan lätt och snabbt flyttade in i händelse av dåligt väder. Detta inte bara skyddar dina tillhörigheter från att skadas eller blåsa bort, men också skyddar ditt hem och familj från flygande föremål i hård vind.

Var särskilt notera alla väder titta eller varning och lyssna till råd från meteorologer, särskilt om det antyds att du flyttar till en säkrare plats. Om du inte har en källare, källare, eller andra säkra område avsett för dåligt väder, gå in i ett rum med ett minimum av ytterväggar och få eller inga fönster. Håll dig borta från fönstren och täcka dem om du har tillräckligt med tid. Om du inte kan täcka dem, dra i gardinerna eller annan behandling fönstret för att innehålla så mycket glas som möjligt om fönster sönder.

Flytta under ett tungt bord eller slå en stor möbel som en soffa över att använda för extra skydd. Du kan också använda en madrass eller åtminstone en tung sovsäck eller kuddar för att täcka sig själv och familjemedlemmar vid dåligt väder. Använd vad du kan hitta snabbt. Självklart, om du är beredd i förväg, kan du hålla dessa föremål i utrymmet du tänker använda som en säker plats vid dåligt väder.

Det är rimligt att skapa en dålig plan väder nödsituationer så att dina familjemedlemmar vet vad du ska göra om en svår storm träffar. Har sporadiska övningar, och se till att alla vet var man ska träffas efter stormen i fall de blir skild från resten av familjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.