Hur Teenage Depression Olika från vuxna depression?

Teenage depression kan ha mycket olika symtom än vuxna depression, och föräldrar bör vara medvetna om de stora symptom på detta tillstånd. Dock inte ange ett symptom i sig inte en depressiv sjukdom. Föräldrar och andra vårdgivare bör i stället leta efter flera bilder av pusslet som kan passa ihop och föreslå tonåren depression. Generellt är de enda symtom som ensam kan vara ett tecken på detta tillstånd är om en tonåring uttrycker självmordsrisk eller säger sig vilja dö, och detta bör tas på största allvar och dessa barn bör få hjälp med en gång från en psykiater eller terapeut.

En av de stora skillnaderna mellan tonårs depression och depression hos vuxna är att tonåringar faktiskt kan spendera mer tid med kamratgrupper. Vuxna har en tendens att dra sig ur vänskap, men tonåringar kan lita på sina vänner, eftersom vuxna inte kan "möjligen förstå" deras djup smärta och obehag. Så en sak att observera är en önskan att undvika att vuxna men fortfarande ligger nära med kamrater.

Tonåringar behöver dra sig tillbaka från vissa aktiviteter. De kan ge upp en favoritsport, sluta spela ett instrument, eller avstå från deltagande i olika klubbar. Sina skäl för detta kan inte vara särskilt sammanhängande, men de kan uttrycka ointresse för en verksamhet som de en gång fann roligt.

En annan indikator är sömnstörning. Tonåringar kan inte sova gott förrän sent på kvällen, och kanske sova en stor del av dagen. Depression hos vuxna är vanligare med sömnsvårigheter än tonåriga depression.

I många tonåringar, den största symtom på depression manifesteras som irritabilitet eller ilska i stället för gråtmildhet eller sorg. Tonåringar kan kämpa mer med föräldrarna, säger mer ovänliga saker, eller bara allmänt verkar vara arg och redo att slåss i ett ögonblick. Andra möjliga indikatorer på tonåren depression är dåliga eller ändrade matvanor, oförklarliga fysiska symptom som ofta huvudvärk, narkotika-och alkoholmissbruk, och dåliga resultat i skolan.

En viktig skillnad mellan tonårs depression och vuxna depressiv sjukdom är att behandling kan behöva observeras mer ingående. Tonåringar och unga vuxna löper mycket större risk att utveckla självmord när de tar de flesta antidepressiva medel. Nästan alla de vanligaste nu har varningar specifika för tonåring och yngre vuxna användare som rekommenderar att titta efter tecken på ökad irritation eller självmordstankar.

Även om dessa symtom kan utveckla rätt efter ett medicinska behandling påbörjas, kan de utveckla vid ett senare tillfälle. Detta innebär att regelbunden rådgivning och regelbunden tillsyn av läkemedel är oerhört viktigt. Det är mycket värdefullt för vuxna också, att arbeta med en terapeut samtidigt få medicinering stöd, men det är mindre troligt att äldre vuxna kommer att utveckla dessa symptom från att ta antidepressiva, även om alla depression har risk för självmord.

Det är mycket viktigt att föräldrarna inte blir alltför orolig om de ser ett enda tecken som kan tyda tonåren depression. Avhopp från idrotten till exempel, eller ändrade sovvanor ensam innebär inte att en tonåring eller ung vuxen är djupt deprimerad. Tonåringar kan gå igenom massor av förändringar, många av dem hormonella, som de fortsätter att utvecklas, och föräldrar kan förvänta sig att följa dessa. Men när föräldrar eller vårdnadshavare märker en konstellation av symptom på att växa fram, det är en bra idé att få en depression utvärdering för att avgöra om behandlingen är nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.