Är jag Bulimic?

En bulimiker är en person som lider av en ätstörning som kallas bulimia nervosa, eller bara bulimi. Det kan vara svårt för enskilda att erkänna att de har en ätstörning och ofta faller till nära vänner och familjemedlemmar att ta upp möjligheten av en ätstörning. En person kan vara bulimiker om de uppvisar vissa tecken, men det kan vara svårt att avgöra eftersom många bulimiker individer med framgång dölja sin sjukdom.

Om en person är bulimiker, tenderar de att äta mycket mat på kort tid. Ibland kallad "binges," dessa äter episoder i allmänhet av skuldkänslor, som leder till lidande omedelbart och våld utvisa mat för att förhindra viktökning. Någon som lider av bulimi kan framkalla kräkning nästan omedelbart efter att ha ätit eller laxermedel missbruk. Detta beteendemönster blir en ond cirkel som är mycket svår att bryta.

När en person är bulimiker lider de av både känslomässiga och fysiska bekymmer. Liksom många andra ätstörningar är bulimia ofta utlöses av negativa känslor även sorg, depression, ensamhet och känslor av otillräcklighet. Dessa speciella känslor kan utlösa en binge, men sedan skuldkänslor tar över som orsakar en person att få intensiv rädsla för viktökning.

Fysiskt, om en person är bulimiker, kan de drabbas av inre skador i matstrupen, magen och tarmkanalen. Utåt kan de drabbas av svullnad och emaljen på tänderna skadas av täta kräkningar. Dehydrering, anemi och hjärtproblem är alla förhållanden som kan leda till bulimi. Bulimi kan också få mycket negativa följder för reproduktiv hälsa.

Telltale tecken på att en person är bulimiker inkluderar överdrivna åtgärder viktminskning som inte tycks inbegripa kost såsom piller och överdriven träning. En bulimiker får ofta äta beteenden som verkar konstigt, täta besök på toaletten, och en förändring av sinnesstämning och vitalitet. Medan vissa bulimiska personer visar inga viktminskning, många blir för smala väldigt snabbt.

Om du misstänker att du är bulimiker eller om du tror att någon du känner lider av en ätstörning, det finns hjälp. Professionella måste ingripa för att bryta både det psykiska och fysiska vanor som utlöser bulimiska beteende. En läkare eller psykolog som är specialiserad på ätstörningar kan hjälpa till att bryta de lidanden som bulimiker uthärda. Men inser problemet är det första steget mot triumf över någon ätstörning. En läkare kommer att hålla ditt tillstånd privata och arbeta med er för att återfå frisk kontroll över dina matvanor och din kropp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.