Är det normalt att ha ont i tänder efter hjälp Teeth Whitening produkter?

Så många människor som har använt tandblekning produkter kan intyga, kan de leda till vissa ömhet och känslighet i utbyte mot vitare tänder. Det är helt normalt att ha ont i tänderna efter att ha använt tandblekning produkter. Den ömhet är tillfälliga och skall inte vara längre än ett par dagar efter blekning är avslutad.

Det är inte helt klart vad som orsakar denna känslighet i över två tredjedelar av personer som använder antingen-blekning hemma metoder eller få professionell vitheten hos tandläkaren. Det är dock tros inträffa när peroxid som används för blekning kommer i kontakt med den nerv vävnad inne i tanden. Nästan alla tandblekning system använder peroxid som aktiv blekning ingrediens, vilket leder till tillfälligt ont i tänder eller ont i tandköttet.

Det finns olika typer av tandblekning system. Du kan använda dentala brickor, band att sätta på tänderna, eller en gel som är målad på med en borste. En del används för så lite som fem dagar, medan andra används för två veckor till en månad. Det finns också dagliga tandblekning kit, som allmänt tillämpas för ett par minuter om dagen varje dag. En av dessa metoder kan orsaka ont i tänderna.

I de flesta fall är graden av ömhet i direkt proportion till den procentandel av peroxid som används. I at-home vitare kit, är den procentuella peroxidhalten visas på kit-så väljer ett kit med en lägre andel av peroxid bör bidra till att förhindra att vissa känslighet. I allmänhet snabbare processen, desto högre nivå av peroxid. Professionell tandblekning hos tandläkaren har det högsta beloppet av peroxid, men också i allmänhet tar kortast tid, vilket faktiskt kan vara till hjälp för dem som ofta drabbas av känslighet och ömma tänder.

Om du har gjort en tandblekning system och upplever känslighet, föreslå några tillämpa fluor till tänderna för att minska smärtan. Ett annat alternativ som kan hjälpa är att borsta tänderna med en tandkräm avsedd för känsliga tänder. Smärtan bör försvinna inom en dag eller två när du är klar blekning systemet, om smärtan är svår, eller ont i tänderna inte förbättras bör du kontakta din tandläkare.

Om din tänder är alltför känsliga för blekning, vissa tycker framgång med hjälp av blekning tandkräm, som oftast innehåller milda slipmedel för att rengöra ytan fläckar, men inte peroxid. Mouthwash som lovar att bleka tänderna också finns. För en naturlig metod med praktiskt taget ingen risk för ont i tänderna, borsta med bakpulver är effektiv och skonsam. Aldrig borsta tänderna med citronsaft eller jordgubbar, två populära "naturliga" metoder, eftersom dessa metoder kan remsor emaljen bort dina tänder, vilket leder till inte bara ont i tänderna utan också permanenta skador och karies.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.