Är det farligt att stå framför mikron medan den är på?

Om du står framför mikron, medan den är på, många säger att det inte kommer vara så att skadliga för dig om dörren är låst. Men naturligtvis de flesta av oss tycker inte om att ta risker med vår hälsa. Mikrovågor är en ganska låg frekvens av strålning och det betyder deras inverkan på kroppen, om någon, skulle vara mindre farlig än högre frekvens former av strålning. Fortfarande är det många som hävdar att strålning från att ställa upp framför mikrovågsugnen kan påverka oss fastän mikrovågsugn dörrar är designade för att hålla i strålning.

Mikrovågor kan läcka ut från utrymmen i ugnen i närheten av dörren. Det är väldigt viktigt att hålla ugnen ren som smutsig mikrovågsugnar är mer benägna att läcka mikrovågor än rena sådana. Mikrovågsugnen dörren måste absolut spärr och skapar en tätning när de är stängda. Använd aldrig en mikrovågsugn med en felaktig dörr.

USA Food and Drug Administration (USFDA) har regler för högsta tillåtna strålningsnivåer att mikrovågsugnen tillverkare måste följa. Fodret material i dörren hjälper också hålla i skadliga mikrovågor. När mikrovågsugnar höll på att uppfinna och testas, tidig forskare skadade njurarna eftersom de skulle stå framför mikrovågsugnar utan dörrar eller med dörrar öppna. Små mängder av mikrovågor kan fortfarande läcka genom sprickorna i dörröppningen, så dessa kan nå dig om du står framför mikron medan den är på.

Vissa personer Observera att även om den mängd strålning är liten, är det skadligt att stå framför mikron när den är matlagning. Studier har inte kunnat bevisa detta slutgiltigt. Mängden strålning från mobiltelefoner är högre än den som produceras av en mikrovågsugn och en del forskare noterade att fortsatt mobiltelefon användning kan leda till cancer, medan inget avgörande har hittats.

Strålningen från röntgen-och gammastrålning kallas joniserad strålning, samtidigt som produceras av mikrovågor och radiovågor är icke-joniserad strålning. Skillnaden mellan joniserade och icke-joniserad strålning är att de har olika frekvenser, eller hur mycket vibrationer som de producerar varje sekund. Ju högre frekvens, eller joniserad har strålning varit att visa att orsaka cancer i vissa fall. Mikrovågor är en låg frekvens, eller icke-joniserad form av strålning, men det finns fortfarande mycket kontroversiellt om huruvida det är helt säkert att stå framför mikrovågsugnen medan den är på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.