Vad är utbrändhet?

Utbrändhet är en riktig term som används inom psykologin för att uttrycka ett syndrom där en person som arbetar, ofta i en hög efterfrågan jobb, plötsligt blir desillusionerad, utmattad och ointresserad av arbete. Arbetsprestationer lider, individen med utbrändhet kan tyckas tillbaka, och vissa människor, känslan av att det inte finns någon återhämtning från villkoret, lämna yrken där de har varit mycket framgångsrik, eller bete sig på ett sätt som får dem att få sparken. Det finns olika teorier om vad som orsakar utbrändhet: en del tyder på att det är relaterat till att arbeta i en hög stress arbete under långa perioder, medan andra hävdar att det är helt enkelt klinisk depression.

Du kommer att notera frekventa utbrändhet inom vissa yrken, såsom medicinsk arbete (läkare, tandläkare, sjuksköterskor) och i undervisningen, särskilt i klasser K-12. Andra yrken som tycks producera mer utbrända arbetstagare ofta innebär en hög grad av stress, antingen från själva arbetet, eller från de krav som ställs på den som av arbetsgivare eller kunder. Taxi chaufförer, till exempel, är benägna att villkoret, men ändå så är flygledare, polis och brandkår arbetstagare och människor i performancekonst. Även människor kan vara mer benägna att vara utbränd inom dessa yrken finns det många andra som tillbringar sina liv arbetar på en viss typ av jobb och någon gång till slut utbränd.

Symtom på utbrändhet få ganska självklara som den person som känner sig mer stressade och utmattad. Folk är emotionellt utmattad, de inte längre känns som om de är effektiva, och de är inte personligt engagerade i sina arbeten. Alkohol eller droger kan förekomma eller ökar, och som en person med depression kan det vara svårt för dessa människor att delta i arbetet.

En utbränd medarbetare kan använda sjukdagar oftare för sent till arbetet ofta och tydligt unenthused i arbetet. Symtom kan manifesteras i ilska mot de människor som betjänas av arbetstagaren. En läkare som en gång var en fröjd att se får ständigt vara arg och likgiltig mot patienter och en lärare som brukade ta nöje i undervisningen visningar nu hennes elever är omöjligt att undervisa, och vägrar att ge dem extra hjälp.

En sak noterade i många utbrändhet fall är att många människor som utvecklar symptomen var en gång mycket engagerad och bra på sina jobb. En pjäs som sällan nämns är hur arbetsplatsen kan ha ändrats för att värdera dessa arbetstagare mindre. Läkare eller sjuksköterskor kan möta högre arbetsbelastning med mindre ytterligare hjälp. Lärare möter strängare tidtabeller och kräver resultat och kan arbeta med barn som har mindre engagerade föräldrar, och deras löner kan vara otillräckligt för deras behov i vissa delar av landet.

En intressant skillnad är att utbrändhet i Europa behandlas som ett hälso-och säkerhetsrisk, och organisationerna där måste sträva efter att undvika att de anställda blir utbrända. Det innebär att arbetsgivaren måste arbeta hårt för att försäkra sina anställda känner sig uppskattade och är inte överarbetad. I USA, en person som får utbränd ses inte på samma sätt. Det är arbetstagarens ansvar att undvika stress till den punkt där den förekommer. Detta kan förändras, särskilt inom det medicinska området, där många sjukhus och medicinska myndigheter arbetar med vårdgivare att hjälpa dem undvika medkänsla trötthet, ett annat ord för att vara utbränd, ofta specifika för det medicinska området och andra närliggande vårdyrken.

Det finns ett antal sätt att angripa detta villkor. En del tycker att den bästa vägen är att byta yrke helt och hållet, eller ta ett jobb inom sitt område som är mindre stressande. En annan metod som andra försöker är att söka behandling, och försök att komma i centrum för vad som orsakar dem stress om sina jobb, och hur detta kan hjälpa dem att bli klokare och bättre på det de gör. Under tiden, i väntan på ett beslut om att fortsätta en viss karriärväg, hjälper det att göra vad du kan för att minimera stress och utmattning. Få motion, sömn ordentligt och känna igen symtom av besvikelse, missnöje och cynism som utbrändhet är viktiga. Utbrändhet är ofta förvärras när folk förnekar att de har det och ta till temporära lösningar som konsumerar för mycket alkohol, vilket i slutändan ökar problemet.

Det finns ingen hård och snabb lösning för utbrändhet. Att prata med en karriär rådgivare eller en terapeut kan hjälpa personen bestämma vad de ska göra. Ansträngningar bör också göras för att undvika villkoret genom att hitta möjligheter att arbeta med mindre stress, och genom att minska stressen i vardagen genom ett antal avstressande tekniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.