Vad är refluxsjukdom?

gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) är det stora flödet av magsyra i matstrupen som kan skada matstrupen och andra delar av kroppen. Svåra och /eller täta halsbränna är det tydligaste tecknet på GERD. GERD kan skapa skadliga komplikationer i kroppen om den inte behandlas.

matstrupen används för att svälja och GERD drabbade upplever halsbränna som främsta symtom, ofta direkt efter en måltid. Mat förvärrar GERD, men inte nödvändigtvis stark mat, men kryddstark mat kan göra refluxsjukdomen värre hos vissa patienter. Mat fyller upp magen och magsäcken producerar mer magsyra. Den esofagus sphincter, som är gate-liknande och ligger på nedre delen av matstrupen, är tänkt att hållas stängda och endast öppnas när vätskor eller livsmedel inte kan sväljas. I många GERD patienter, esofagus sphincter är "avslappnande" mer än den borde och är uthyrning i överskott av magsyra.

magsyra lätt ut från avkopplande esofagus sphincter, vilket fly eller strömmande kallas "återflöde. "Halsbränna inträffar när magsyra skapar en brännande känsla. Vissa personer med GERD också erfarenhet hosta, väsande andning, eller astma på grund av magsyra ansluter med lungorna. Inflammation i stämbanden som leder till heshet kan också vara ett symptom av GERD. Mage syra är mycket stark och kan urholka tandemaljen som vissa GERD lider erfarenhet återflöde av magsyra i munnen.

USA: s hälsoministrar uppskattar att sju miljoner amerikaner har GERD. Vem som helst kan få GERD, men det är vanligast i de mellan fyrtio och sextiofyra år. Nästan alla kommer eller har haft halsbränna, men inte alla halsbränna är relaterad till GERD. Begreppet GERD har använts i tjugo år, men fortfarande är inte känd ens av vissa läkare.

hiatusbråck ibland förväxlas med GERD, men är inte samma sak. Ett hiatusbråck är ur led mage. GERD-patienter kan också ha ett hiatusbråck om de har komplikationer från GERD som erosiv esofagit. Erosiv esofagit är en bruten esofagus foder. Andra komplikationer av GERD omfatta esofagus striktur eller förträngning av matstrupen, och esofagus sår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.