Vad är en RHIT?

En registrerad tekniker hälsoinformation är också känd som en RHIT. Den roll som en RHIT är att hantera och analysera data hälsovård och generera statistik. Detta arbete används för att utvärdera kvaliteten på olika program sjukvård, kontrollera efterlevnaden av normerna, och utvärdera kostnader.

För att bli en RHIT måste du fylla i alla de krav som anges av American Health Information Management Association (AHIMA). Denna koppling är det styrande organet för förvaltning hälsoinformation och sjukvårdspersonal. De är avsedda för certifiering och fortlöpande utbildning av ledamot i detta område.

Registrerade hälsoinformation tekniker är ansvariga för att säkerställa kvaliteten i patientjournaler och analysera patientdata. Det finns specialiteter tillgängliga inom detta område, såsom kodning diagnoser och förfaranden i patientjournaler. Denna information kan användas för ersättning, kostnad förvaltning och forskning.

Lediga tjänster finns tillgängliga på sjukhem, sjukhus, hemsjukvård företag och offentliga organ hälsa hed information tekniker. Eftersom kravet på patienten dataanalys växer kan RHITs också hitta möjligheter inom läkemedelsföretag, hälsa produkt leverantörer och advokatbyråer. Försäkringsbolag är ett av de snabbt växande arbetsgivare tekniker hälsoinformation, eftersom deras behov av dataanalys växer.

För att ansöka till RHIT programmet skall den sökande ha fullgjort ett intresseföretags examen i hälso-och informationshantering från ett erkänt Community College eller karriär i skolan. När din utbildning har bekräftats kan du börja studera för RHIT undersökning. Denna tentamen tester ett brett spektrum av färdigheter och tekniker som används i denna roll.

Tentamen är tre och en halv timme lång och har 150 flervalsfrågor. Varje fråga har fyra alternativ och den sökande behöver för att välja den rätta. Det finns 20 provkörningens frågor begravd inne i poäng 130 frågor. Det slutliga betyget baseras på svaren på 130 poäng frågor, men det finns inget sätt att skilja provkörningens från det verkliga provet frågor.

Tentamen sig är datoriserad, med ett visst antal frågor i varje sex kategorier färdigheter som. Resultatet är en godkänd eller underkänd varumärke, med en detaljerad uppdelning av de frågor som försökt och respektive märkning som föreskrivs i de detaljerade resultat. Ett märke av 79 av 130 krävs för att klara testet.

vid godkänt resultat kommer du att beviljas tillstånd att användningen av RHIT beteckningen på ditt CV och visitkort. Hälsoinformation tekniker med en RHIT benämning och flera års erfarenhet är utmärkta kandidater till chefsbefattningar inom hälso-och informationsbranschen. Detta är ett snabbt växande område av sysselsättningen och ger en mängd arbetstillfällen och karriärmöjligheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.