Vad är Watsu?

Watsu är en typ av karosseri som utförs i en vattenpöl, snarare än på en mer traditionell matta eller massage bord. Namnet är en nick till Shiatsu, som är integrerad i Watsu praktiken. Watsu innehåller stretching, massage, gemensam mobilisering, andningsövningar och dansa med shiatsu att slappna av kroppen och lätta sinnet. Denna typ av kaross rekommenderas för ett stort antal personer, inklusive äldre individer eftersom Watsu är skonsamt och vårdar, långt mindre invasiv än vissa andra massage tekniker som Myofascial ut eller djup vävnad.

Watsu utvecklades 1980 av Harold Dull, som var nyfiken på hur Shiatsu kan känna under vattnet. Redan en väletablerad Zen Shiatsu instruktör började Dull med sina studenter till varma pooler för massage, och insåg att den nya karossen teknik hade helande potential. Att kalla det Watsu utvecklade han en skola i Middletown, Kalifornien, som har certifierat över 5. 000 Watsu utövare. Skolan har en toppmodern komplexa för undervisning Watsu som innehåller många unika arkitektoniska element.

För att bli certifierad Watsu terapeut, måste en individuell intyga första som en vanlig massageterapeut. Utbildningar i massage terapi allt från ett enkelt 200 timmar program för året runt boende intensives, och varierar mycket i kostnad också. Efter att ha blivit en massageterapeut kan ytterligare skolgång skall vidtas på ett Watsu skolan, där särskilda behov Watsu behandlas. Förutom massage tekniker, Watsu utövare har också erfarenhet av undervattensmiljöer, samt är bekväm med mänsklig anatomi. Många Watsu program tar ungefär 500 timmar att slutföra.

Under en Watsu session terapeut och klient bära kläder lämpliga för nedsänkning. Terapeuten innehar och stöder kunden samtidigt som du arbetar med honom eller henne. Den unika muskeltöjningar och karossen som är en del av Watsu session kan vara till nytta för patienter med fibromyalgi och andra villkor nerv. Dessutom kan Watsu frigöra spända muskler och öka rörligheten. Av denna anledning är det ofta rekommenderas som en form av hydroterapi för fysiskt begränsad patienter.

Watsu kan vara en mycket intensiv upplevelse. Av detta skäl kommer de flesta Watsu terapeuter inte acceptera kunder som är ny på massage. Känslan av förtroende och överlämnande inblandade i en Watsu behandling kan vara överväldigande för individer som inte upplevt konventionell massage. För människor som söker nya former av massage är dock Watsu en teknik värd att utforska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.