Vad är Vulvitis?

Vulvitis är en inflammation i vulva, del av den mänskliga kvinnliga fortplantningsorganen. Vulva är den term som används för alla yttre delar av den kvinnliga könsorgan. Det är bunden av två hudveck som kallas blygdläpparna mindre och blygdläpparna stora, som omsluter vestibulen och klitoris. Urinröret från urinblåsan och slidan både öppna i farstun.

Det finns ett antal olika skäl till varför en kvinna kan uppleva vulvitis. En allergisk reaktion är en orsak, som ofta från tvål, tvättmedel, toalettpapper och allt som är parfymerade. Hud, såsom eksem, kan orsaka en inflammation i vulva regionen. Slutligen kan en del svamp-och bakterieinfektioner orsaka detta tillstånd.

Kvinnor i alla åldrar kan uppleva vulvitis, trots låga nivåer av östrogen hos unga flickor och post-menopausala kvinnor har kopplats till ökad fall av vulvitis. Vanliga symtom kan vara sveda eller klåda, svullnad, rodnad i området, flytningar och sprickbildning eller förtjockning av huden. Även om dessa symtom är vanliga för många villkor som påverkar detta område av kroppen, bör de kontrolleras av en läkare om de fortsätter för en tid eller inte svarar på egenvård åtgärder, såsom över disk åtgärder och hålla området torrt och rent.

Orsaken till vulvitis kommer att avgöra hur man hanterar det. Om symtomen beror på en allergisk reaktion, är det viktigt att fastställa orsaken till reaktionen och stoppa dess användning. Ofta är råd att använda icke-parfymerade och icke-färgade produkter. Det kan hjälpa att tillämpa en aktuell kräm till området.

Om kvinnan upplever en flytningar tillsammans med andra symtom, är orsaken vanligen någon form av vaginal infektion. I dessa fall kan läkaren rekommendera en vaginal undersökning och ett Pap-test. Vanligtvis, om infektionen behandlas med framgång kommer vulvitis minska i svårighetsgrad tills den är också borta.

I de fall där medicinsk behandling inte är framgångsrik, kan kvinnans läkare föreslå en biopsi av huden i området. En biopsi är borttagande av en bit av huden så att den kan testas för olika sjukdomar. Biopsier är vanligen görs för att utesluta vulva dystrofi, vilket är en degeneration i huden i vulva hos postmenopausala kvinnor och vulva dysplasi, som är en precancerösa tillstånd. Biopsier av huden i området kan också rekommenderas om läkaren finner skador i huden under granskningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.