Vad är Thrush?

Thrush är en sjukdom som kan framkallas av jäst från Candida släkte kolonisera munnen, vilket skapar en rad smärtsamma, ömma sår och en krämig beläggning som ytligt påminner om färskost. Även torsk i sig behöver inte vara skadligt, kan det spridas och orsakar systemisk infektion som potentiellt kan vara mycket allvarlig. Thrush är också smärtsamt och fula, och det speglar en obalans av bakterier i kroppen som bör tas upp.

Flera grupper löper större risk för torsk detta villkor nästan aldrig utvecklas hos friska individer. Det vanligaste trast slår människor med nedsatt immunförsvar, till exempel hiv /aids-patienter, cancerpatienter, och äldre. Thrush är också vanligt hos spädbarn och barn, som tenderar att vara mycket mer djärv, som helhet, om vad de kommer att sätta i munnen. Ammande mödrar och barn upplever ofta en släng av trast, med var för sig går svampen till den andra, förlänga tillståndet.

Identifiera trastar är oftast ganska lätt. Det börjar med ömhet och ömhet i mun och svalg, ofta med fläckar av missfärgning. Inom några dagar kommer den karakteristiska krämig vit beläggning visas, vilket indikerar att infektionen verkligen trast. Många läkare diagnostisera torsk på utseende ensam, men det är också möjligt att ta en kultur.

Jäst är några av de många organismer, som kallar den mänskliga kroppen hem, men de kan vara störande när kroppen blir av balans. Beroende på hur allvarlig svampinfektion och patienten, en läkare kan rekommendera minimal behandling, så att balansen inte störs ytterligare. Ofta yoghurt rekommenderas, som yoghurt med aktiv kulturer kommer att bidra till att balansera organismer i kroppen, vilket eliminerar trast. I svårare fall, eller i fall av en patient som skulle kunna äventyras genom en trast infektion, ett svampdödande medicin kommer att användas för att döda jästen.

När en ammande modern får diagnosen Thrush, är det viktigt att behandla både henne och barnet, annars infektionen återkommer. Ammande mödrar kan vara till hjälp att använda en mild fuktighetskräm och trampdynor bröst när man hanterar en trast infektion, för att lugna inflammerad hud och förhindra att svampen sprids. Om bröst kuddar används plast skall undvikas, eftersom Candida svampar avgudar plast.

Thrush förebyggande börjar med god munhygien, det är en bra idé att använda tandtråd och borsta regelbundet för att undvika en mängd olika infektioner, inklusive trast. Munskölj kan också bidra till att minska risken för svampinfektion, som kan saltvatten gargles, och människor som konsumerar yoghurt med levande kulturer regelbundet i allmänhet inte behöver oroa oss trast infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.