Vad är Senna?

Senna, eller kassia, är en ört som har använts som ett laxermedel för över tusen år. Denna ört är även känd som Indien senna, tinnevelly senna, Cassia senna, Khartoum senna och Alexandria senna. Senna innehåller antrakinon, som orsakar intestinal värkar genom att samverka med bakterier i mag-spåret. De blad och baljor av anläggningen används för personer som lider av förstoppning.

finns i många kommersiella laxermedel, senna finns också outspädd på hälsokostbutiker. Det finns som ett flytande extrakt, torkade baljor eller kapslar. Den rekommenderade dosen är en halv tesked flytande bladextraktet eller 50 till 100 kapslar mg. Torkade senna skida kan bryggt i en te med 3-6 torkade senna skida för varje kopp vatten. Som senna smakar mycket obehagliga bör te blandas med en annan smak.

När det tas innan sängen kommer senna producera en tarmtömning på morgonen, 6 till 12 timmar senare. Senna bör hållas förvaras i ett mörkt torrt, skyddas från både ljus och fukt. Den som tar senna bör följa anvisningarna på förpackningen noga.

Senna bör inte tas för mer än en vecka rak eller en senna beroende kan utvecklas. Det finns många biverkningar som kan uppstå från att använda senna, inklusive toxicitet och ökad risk för tjocktarmscancer. Diarré kan förekomma från senna, kan som pigmentering i tjocktarmen, laxerande beroende och utvidgningen av ändarna på tår och fingrar. Senna kan också missfärga urinen.

Människor som lider av Crohns sjukdom eller andra allvarliga matsmältningsorganen, sjukdomar bör inte använda Senna. Det bör inte användas av personer med diverticular sjukdom, kolit, hjärtsvikt, gastrointestinal cancer, leversjukdom, njursjukdom eller senare kolon kirurgi.

alltid informera din läkare om vilka naturläkemedel kosttillskott du tar, eftersom de kan interagera med andra läkemedel. En utbildad herbalist kan erbjuda ytterligare information om naturläkemedel eller andra naturprodukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.