Vad är Retinol?

Retinol är en aktiv form av vitamin A, ett fettlösligt vitamin som är viktigt att visioner och ben utveckling. Källor till retinol innehåller lever, helmjölk och berikade livsmedel. Kroppen kan också omvandla retinol till retinal och vitamin A syror som finns i karotin föreningar. Retinol är också ett aktuellt ämne som används vid behandling av akne och förbättra andra former av hudskador från åldrande och UV-skador från solen.

A-vitamin spelar en viktig roll för syn hälsa. Brist på vitamin A leder till nattblindhet, som är en av de första tecknen på brist. På motsvarande sätt har A-vitamin en viktig roll i ben hälsa och näring. Det är dock ett överskott av vitamin A i form av retinoider skadligt och kan till och med vara dödlig och för stort intag av vitamin A tros vara kopplat till benskörhet.

En gång upp av kroppen, är A-vitamin lagras i levern i ester form till retinol behövs i andra delar av kroppen. Det är sedan släpps ut i blodet och på annat ställe på kroppen. Den rekommenderade dagliga dosen (RDI) för Vitamin A är ca 900 mikrogram per dag, beroende på ålder, kön och hälsa. Det rekommenderas att den genomsnittliga vuxna inte bör äta mer än 1500 mikrogram (5000 IE) per dag.

Medan Vitamin A är en grundläggande näringsmässiga krav, användandet av retinol är omfattande inom den kosmetiska och kliniska industrier. Retinol används i aktuella tillämpningar i form av gel och krämer och finns i både över disk produkter samt genom recept. Tretinoin är en klinisk retinoinsyra som används av hudläkare för att behandla patienter med akne. Många kosmetiska produkter, inklusive hud krämer, innehåller retinol också. Derivat av vitamin A absorberas genom huden tros öka produktionen hudcell och kollagen, som kan hjälpa slät skadad eller rynkiga hud över tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.