Vad är Qigong?

Qigong är en kinesisk rörelse och andning disciplin som praktiseras över hela världen, av kinesiska och icke-kinesiska lika. Det finns många olika stilar av qigong, inklusive den berömda tai chi, som alla fokuserar på något annorlunda slut mål som spänner från kondition för kampsporter till att upprätthålla sunda kroppar hos äldre. Denna rörelse disciplin är ett ämne av kontrovers i vissa områden, med människor bråkar om fördelar och möjligheter och applikationer, även om många är överens om att regelbunden qigong praktiken är förmodligen frisk.

Bruket av qigong går tillbaka till åtminstone 500 CE, och det är antagligen mycket äldre, att döma av avbildningar av qigong-liknande verksamhet i kinesisk konst. Qigong har länge tillämpats inom ramen för traditionell kinesisk medicin (TCM), en holistisk helande konst som integrerar ett antal olika metoder för medicinsk behandling. I Kina är Qigong klasser erbjuds på många sjukhus till förmån för patienterna, och regelbunden Qigong praktiken sker i många offentliga torg. Utanför Kina, qigong klasser finns i en mängd olika platser, från skolor till stadsparker.

Det finns två viktiga aspekter att qigong. Ena innebär förflyttning av kroppen, med kroppen genom en serie av flytande poser. Den andra innebär att regleringen av andningen. Tillsammans är andning och rörelse syftar till att fokusera och lugna kroppen, skapa en känsla av välbefinnande i den medicinskt ansvarige, med bättre styrka, flexibilitet och rörelseomfång. Tillsammans är rörelse och andning för Qigong övningar tänkt att odla inre energi eller Qi.

kontroversen qigong kommer från debatten om dess exakta fördelar. De flesta människor i både öst och väst är överens om att gigong är bra för kroppen, speciellt för de äldre, eftersom det är ett sätt att få aktiva och det är mycket mild, vilket gör den lämplig för äldre och funktionshindrade. Somliga säger också att qigong har andliga fördelar, jämställs med metafysiska begrepp, medan andra helt enkelt säga att det uppmuntrar en lugn tillstånd av att vara. Påståenden om qigong förmåga att utnyttja energi eller naturens krafter ses skeptiskt i många samhällen.

Du kanske också ser qigong stavas som chi gung eller chi kung. Men du stava det, är chansen att det finns en läkare nära dig, om du är intresserad av att lära mer. Många casual qigong samhällen träffas på morgonen på helger i alla allmänna utrymmen och välkommen drop-in, och du kan också ta en mer strukturerad qigong klass. Du kan använda en sökmotor för att söka efter "qigong" och ditt område för att hitta en lokal grupp. Om du inte kan hitta lokala qigong sessioner kan du dra nytta av böcker och kassettband att lära sig grunderna, om du vill lösningar på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.