Vad är Pitocin?

Finns det en härligare nu än förlossning? Mirakel födelse skapar ett band mellan mor och barn som är som ingen annan. Tyvärr är inte alla barn den perfekta, magisk upplevelse drömt om av gravida kvinnor. Ibland barnet behöver lite hjälp att göra sin debut i världen. Denna hjälp kan komma i form av Pitocin.

Pitocin är ett syntetiskt skapat form av naturligt förekommande hormonet oxytocin, som orsakar livmodersammandragningarna. När en gravid mamma är försenad, ibland förlossningsläkaren kommer att leda arbete med ett intravenöst dropp av Pitocin. Även om det kan påskynda det hela, måste Pitocin användas försiktigt i sjukhusmiljö och det rekommenderas inte för elektiv induktion. Valfri induktion betyder helt enkelt Igångsättning när det inte finns några medicinska skäl till det.

Eftersom Pitocin är syntetiska, inte exakt samma typ av uteruskontraktioner som dess naturliga motsvarighet. Många kvinnor rapport längre, starkare sammandragningar som är närmare varandra och ibland har "dubbel tittat. " Det kan faktiskt innebära att värkarna kör tillsammans, snarare topp och föll som vanligt. Detta gör arbetsmarknaden flytta mycket snabbare, och barnet kan vara född tidigare än väntat.

I vissa fall kommer läkaren att sänka dosen av Pitocin som arbete fortskrider, att inte orsaka trauma för mamman eller barnet . En paus från starkt, kontinuerligt sammandragningar ger också mamma en chans att vila lite innan leverans sker. Ibland kan Pitocin orsaka biverkningar såsom ökad smärta, den behöver mer eller starkare smärtstillande, eller kan orsaka lidande för barnet. Som med alla läkemedel, dessa och andra biverkningar förknippade med Pitocin ska diskuteras med din läkare.

För många gravida kvinnor är Pitocin vara en livräddare. Efter en vecka av att vara försenad, många mödrar ber att sättas igång. Medan vissa kan vänta tålmodigt tills barnet är bra och redo att komma fram, bli andra överväldigad och söka lättnad. Om du nyligen fått veta att du är gravid, är det inte för tidigt att diskutera födelseprocess alternativ, inklusive Pitocin, med din förlossningsläkare och födelse tränare. Efter att ha gjort det, kommer alla att veta vad som väntar om induktion blir nödvändigt senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.