Vad är Pinellia?

Pinellia är ett släkte växter i Araceae familjen, som inkluderar ett stort antal tuber med växter, av vilka många producerar oxalsyra kristaller i sina rötter och blad. Växter i Pinellia släktet används i traditionell kinesisk medicin, och vissa av dem också planteras som prydnadsväxter i världen. Försiktighet bör iakttas vid anställning Pinellia, även kallad Zhi förbud xia eller förbud xia , i medicinsk behandling, eftersom rötterna kan vara giftiga om de inte behandlas korrekt. Många kinesiska örter genomföra förbud xia , i form av kapslar och torkade rötter för olika användningsområden.

Växter i detta släkte har ofta sprids, blanka blad som också kan vara färgglatt, och de växer låg på marken, sprids via knölar. Blommorna växer på långa stjälkar, som sloka som fröna mognar. Många prydnadsväxter som odlas för sina glänsande blad och enkla blommor. Växterna är infödda till Kina och Japan, där knölarna har skördats i århundraden för användning i medicin.

Obehandlat knölar innehåller oxalsyra, som kan vara giftiga om de konsumeras. I de fall då Pinellia roten kommer att konsumeras, är det blöta att ta bort oxalsyra, som kan ytterligare neutraliseras med ingredienser såsom te eller ättika i beredningar av örtagården. Pinellia används även för moxibustion, i vilket fall är det vanligtvis inte behandlas särskilt, eftersom användaren inte kommer att konsumera det. Märkning på Pinellia produkter inte alltid är tillförlitlig, om ett paket med rötter inte uttryckligen anges att de är säkra för konsumtion, antar att de måste behandlas.

I Traditionell kinesisk medicin (TCM), förbud xia används för att behandla hosta och för att uppmuntra produktion av slem. Det är också ibland används för tarmsmärtor som kräkning eller diarré. Endast små mängder av ört används, för att undvika en toxisk dos, och eftersom det är klassad som en uppvärmning och torkning ört, är det inte passar alla patienter, om en patient redan varm, till exempel, skulle ört förvärra tillstånd. Pinellia verkar på tre meridianer: hjärta, mjälte och mage.

Bruket av TCM är otroligt komplex, och en utövare kräver många års träning. Målet med medicinsk behandling är att identifiera och rätta till en obalans, snarare än att behandla symptomen. Eftersom TCM är komplicerad, är det en bra idé att se en kinesisk herbalist innan kinesiska örter, eftersom han eller hon kan diagnostisera en obalans som kräver användning av olika örter eller kompletterande behandlingar som akupunktur eller moxibustion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.