Vad är Lobelia?

Lobelia är en blommande växt fann växande i världen i varma tempererade till tropiska klimat. Det finns ca 400 olika kända arter av anläggningen, med ett fåtal förlängning i kallare områden. Andra namn på örten omfatta vilda tobak, Indiska tobak, peta ogräs, pukeweed, astma ogräs, gag ogräs, vomitwort, emetisk ogräs, kardinal blomma, röd lobelia och blå lobelia.

Många arter av lobelia odlas som prydnadsväxter trädgårdsväxter. Anläggningen är också framträdande används i naturliga och örtmedicin. Indianer använde örten för att behandla andningssvårigheter och klagomål muskler. Det har också traditionellt använts som ett laxermedel. Dess moderna användning vid behandling av astma och matförgiftning, och som en sluta röka stöd. Lobelia är en avslappnande och nerv dämpande, vilket kan underlätta spänningar och ångest.

Anläggningen var populärt som en medicinalväxt i Nordamerika av Samuel Thomson i början av 19. Århundradet. Thomson grundades en alternativ form av läkemedel som kallas Thomasonianism, som införde många örter tidigare okänd i Amerika, även lobelia och goldenseal. Idag är örten allmänt tillgänglig som en ättika tinktur, med en typisk dos av 20-60 droppar per dag, beroende på tillstånd som behandlas.

Det är en fördel anläggning för hela kroppen, och innehåller många viktiga näringsämnen. Selen, svavel, alkaloider, järnoxid, och kalium är alla närvarande i lobelia. Dess hosta undertrycka och relaxerande egenskaper gör den användbar i behandling av astma och för att ta bort tjocka, urusel slem.

Modern forskning visar att lobelia innehåller naturliga alkaloider som kallas lobelides som har visat positiva effekter vid behandling av narkotikarelaterade resistenta cancerceller. Vissa arter tros bota syfilis, även om vetenskaplig forskning inte har genomförts för att bevisa eller motbevisa detta påstående. En särskild art, L. chinensis, anses vara en av de femtio grundläggande örter i traditionell kinesisk medicin.

Det finns många huskurer använder lobelia, och det vanligaste är hostmedicin. En hemmagjord hostmedicin kan skapas genom att kombinera te tillverkas av lobelia och andra hosta undertrycka örter, som kungsljus och vilda körsbär bark, med honung. Lobelia är nästan aldrig används ensam som en behandling för några villkor på grund av sin styrka, och måste kombineras med andra örter.

Lobelia är mycket lik nikotin och bör inte användas internt av barn, gravida kvinnor, eller som lider av hjärtsjukdom. Det bör inte tas av någon i stora mängder eller under längre tidsperioder. Med mer än 50 mg per dag kan leda till undertryckta andning, minskat blodtryck, eller till och med koma. Örten bör endast ges av läkare eller sjuksköterska som har kompetens inom naturläkemedel eller naturmedicin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.