Vad är Krill Oil?

Krill olja är olja som kommer från de små kräftdjur som kallas krill, ett hav varelse som är mindre än 2,25 inches (6 cm) lång. Den krill är den främsta källan till mat och dryck till valfiskben valar och innehåller mycket omega 3 fettsyror. Som en bra källa till dessa fettsyror är krill olja ofta används i kosttillskott, eller får marknadsföras som en egen fristående produkt.

Oljan anledning krill är så eftertraktat är på grund av fördelarna med omega 3 fettsyror. Dessa fettsyror är kända för att ha positiva effekter, särskilt för hjärtat, som kroppen inte kan producera på egen hand. Medan vissa typer av fet fisk är bra källor till dessa fettsyror har krill olja dem också i överflöd. Omega 3-fettsyror är kända för att sänka blodtrycket och hjälpa till att sänka det onda kolesterolet.

Även om inga fullständiga undersökningar har gjorts, krill olja och fiskolja är mycket lika i sin utformning och sammansättning. De som fiskolja kompletterar ofta tar 1. 600 mg per dag. Detta kan också vara acceptabelt för dem som vill ta en krill olja tillägg.

Fördelarna med krill olja är svårt att underskatta, enligt färska studier. En visade att de som tar ett komplement krill olja minskat sina onda kolesterolet behandlingar med 37 procent över dem som tog placebo. Dessutom är krill olja också tänkt att kunna minska symtomen av premenstruellt syndrom (PMS) och diabetes.

Men samtidigt som omega 3-fettsyror som finns i krill olja är en stor fördel, är det en bland många erbjuder produkten. Krill Oljan innehåller också en antioxidant som kallas astaxantin. Denna antioxidant är tänkt att skydda kroppen mot fria radikaler, ämnen som är tänkt att skada kroppen på flera sätt. Denna antioxidant ger också krill och andra kräftdjur till rödaktig.

Men som med alla slags kosttillskott kan vissa negativa bieffekter yta för dem som tar vissa mediciner. Eventuella kompletterande användning av antarktisk krill olja bör endast ske efter samråd med en läkare. Dessa fall inkluderar personer som tar ett läkemedel för att tunna blodet. Eftersom att omega 3-fettsyror också arbeta för att tunna blodet kan det finnas biverkningar när de två kombineras med varandra. De som är allergiska mot fisk eller skaldjur bör också undvika krill olja. Ändå, trots dessa problem är krill olja i allmänhet vara en mycket säker tillägg för befolkningen i allmänhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.