Vad är Kinin?

Kinin är ett ämne som framställs genom bearbetning av barken av Kinabarkalkaloider träd, en sydamerikansk inföding som har använts som ett FEBERSTILLANDE av indianer i århundraden. Kinin har historiskt använts för att behandla malaria, tillsammans med några andra medicinska tillstånd, och även om ett antal malariamedel finns på marknaden idag, är kinin används fortfarande i vissa regioner. Det används också kommersiellt som tillsats till tonic vatten, en dryck som används som en mixer för andra drycker förutom att konsumeras direkt.

européerna infördes för att kinin på 1600-talet, då Jesuit missionärer först väckte "mirakel bark till Europa från sina sydamerikanska uppdrag. När européerna började använda drogen för att behandla feber i samband med malaria, upptäckte de att det var mycket effektiv mot vissa stammar, och Jesuit uppdrag började snart håva in pengar från sina kinin-utvinna verksamhet. Genom 1930-talet var kinin den enda drog effektivt mot malaria, tills ett sortiment av malariamedel har utvecklats för att bekämpa sjukdomen.

I ren form är kinin en vit till färglös kristallint pulver med en kraftigt bitter smak. Den bitterhet av kinin är känd, det är vad som ger Tonic Water sin klassiska bitter smak, och det var bane av många invånare i tropikerna, där kinin togs som ett profylaktiskt för att förebygga malaria infektion. Tonic vatten var i själva verket utvecklades ursprungligen som ett förebyggande mot malaria drog, och många människor utvecklade saker som gin och tonika att göra tonic mer tilltalande.

Modern tonic vatten brukar inte innehåller tillräckligt kinin för att vara användbara som ett förebyggande mot malaria, men den behåller den bittra smaken. Kinin för behandling och förebyggande av malaria kan köpas i form av tabletter och flytande läkemedel. Läkemedlet används också för behandling av muskelkramper och feber, och det har historiskt använts för att påskynda uteruskontraktioner under förlossningen. Av detta skäl bör gravida kvinnor inte använda kinin.

Kinin har en klar fördel jämfört med andra malariamedel: även om det är dyrt och tidskrävande att producera, de parasiter som orsakar malaria verkar vara långsamt utveckla en resistens mot kinin. Som en följd av detta läkemedel ibland används för behandling av läkemedelsresistenta malaria, i stället för mediciner som kanske inte att arbeta. Även kinin har syntetiserats historiskt, forskare har ännu inte perfekt en effektiv och korrekt syntes process för läkemedel, så, för nu fortsätter det att tillverkas på traditionellt sätt, från Kinabarkalkaloider bark.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.