Vad är Keratin?

Keratin är en extremt stark protein som är en viktig komponent i hud, hår, naglar, hovar, horn och tänder. De aminosyror som kombineras för att bilda keratin har flera unika egenskaper, och beroende på nivåerna av olika aminosyror, kan keratin vara oflexibel och hård, som hovar, eller mjuka, vilket är fallet med huden. De flesta av keratin som människor interagerar med är faktiskt död, hår, hud och naglar är alla bildas av döda celler som kroppen skjul som nya celler driva upp underifrån. Om döda celler hålls i gott skick, kommer de att fungera som ett isolerande skikt för att skydda den känsliga nya keratin under dem.

Keratin är svår att lösa, eftersom det innehåller cystein disulfide, vilket innebär att det är kunna bilda disulfide broar. Dessa disulfide broar skapa en helix form som är extremt stark, som svavel atomer band till varandra från hela helix, vilket skapar en fibrös matris som är svårlösligt. Beroende på hur mycket cystein disulfide keratin innehåller, kan obligationen vara extremt stark för att göra hårda celler som de hittade i hovar, eller det kan vara mjukare för att göra flexibla keratin som hår och hud. På grund av de höga nivåerna av svavel i keratin, när det bränns det avger en särskild svavelhaltiga lukt som vissa tycker osmakligt.

Keratin består av keratinocyter, levande celler som utgör en stor del av huden, hår, naglar och andra keratin som innehåller delar av kroppen. Cellerna push sakta sin väg uppåt, så småningom dör och bildar ett skyddande lager av celler. Tusentals av dessa celler fälls varje dag, och processen kan påskyndas genom olika medicinska tillstånd, t. ex. psoriasis. Skador på det yttre skiktet av keratin kan orsaka hud, hår och naglar att titta ohälsosamma eller knäpp.

Hår och naglar på människor i synnerhet tenderar att bli torr och spröd, eftersom de döda keratin är knuffade till stora längder. Genom att äta mat som gelatin och hålla hår och naglar fuktig, men de kan odlas ut medan han fortfarande kvar friska. I allmänhet har tjockare lager av keratin, är friskare hår eller naglar, eftersom de döda celler utanför skydda levande celler i centrum. Att hålla det yttre skiktet av keratin återfuktad kommer också att hålla det friska och förhindra sprickbildning och delning, om keratin bildar klövarna av en häst i huden av en människa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.