Vad är Jet Lag?

Den mänskliga kroppen är beroende av ett antal ledtrådar för att bestämma en naturlig vila /vakna cykel, annars känd som en dygnsrytmen. En av dessa ledtrådar är skillnaden mellan ljus och mörker, och en annan är den naturliga utvecklingen av linjär tid. Båda dessa ledtrådar kan vara allvarligt ändras dock av händelser såsom utökad flyget eller omställning förändring i arbetet. Resultatet av dessa plötsliga förändringar i ljus och mörk ledtrådar eller lokal tid kan vara ett tillstånd som kallas jetlag .

Jet släpar ofta slår flygpassagerare som reser mellan tidszoner, inte inom samma tidszon. En avgång Chicago vid 01:00 lokal tid, till exempel, kan landa på ungefär 13:00 lokal tid i Kalifornien. De passagerare som fortfarande skulle anpassas till Chicago tiden blir dock så att de kan uppleva symptom på jetlag som sin sömncykel störs. Ljuset ledtrådar av en California Sun kan också orsaka Chicago passagerarna att känna sig förvirrad eller förvirrad vid normal bedtimes.

symtom på jetlag kan gå utöver en tillfällig förvirring eller desorientering, dock. En del passagerare som har rest över flera tidszoner kan uppleva svåra huvudvärk, täppta bihålor, allmän irritation, och till och med mild depression. Störningarna på passagerarens dygnsrytmen kan dröja sig kvar i flera dagar, och kan vara ännu värre för dem som reser från väst till öst. Att få flera timmars dagsljus verkar inte vara så försvagande som att förlora timmar från en naturlig sänggående efter mörkrets inbrott.

Några föreslog åtgärder för jetlag inkluderar måttlig motion, bibehålla normal äter tidtabeller oavsett lokal tid , och få tillräckligt med sömn. Några erfarna flygresenärer tyder också på att ta bort skor och strumpor för att en passagerare att gnugga sina bara fötter på planets mattor. Den välbekanta känslan bör hjälpa passagerarna orientera sig efter en lång flygning med få naturliga signaler. Även om det finns några mirakelkurer för symtom på jetlag, vissa preliminära undersökningar om narkotikasituationen Viagra har tyder på att det kan ha viss effekt på känslan av desorientering och förvirring vissa jet-släpat passagerare erfarenhet. Det kan finnas andra ångestdämpande eller blod mediciner tryck som ger samma effekt. Anti-illamående läkemedel för åksjuka kan också ha vissa positiva effekter på känslor av jet-lag också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.