Vad är Hoodia?

Hoodia är ett suckulent naturligt i Sydafrika som liknar en blommande kaktus, men det är faktiskt av släktet Apocynaceae . Anläggningen blir cirka tre meter (1 meter) i höjd och har stora färgglada blommor som avger en stickande lukt. I Hoodia familjen, de arter hoodia gordinii har påstås ha använts av afrikanska bushmän för nästan 20. 000 år som en aptit suppressant under långa jakter. Tugga på hoodia kött och skal sägs att släcka törst, skapa känslor av mättnadskänsla, och ge energi.

På grund av en uppenbar lust undertrycker kvaliteter hoodia blev det populärt i väst som en växtbaserade viktminskning stöd. Efterfrågan detta skapade för sydafrikanska Hoodia resulterade i de växter som placeras under skyddande status i många sydafrikanska länder. Export av Hoodia gordonii är i stort sett förbjudet, men vissa kanaler kvar.

De aktiva ingredienserna i hoodia var isolerade av USA: s farmaceutiska jätten Pfizer och kallas "P57. " Pfizer uppges hade planer att syntetisera P57 och marknadsföra produkten som en behandling för fetma. År 2002 övergav Pfizer planen och släppte rättigheterna till ingredienserna. Denna orsakade en del att spekulera om lönsamheten för hoodia påstådda fördelar. Så sent som 9 mars 2006, rapporterade Seattle Times att Pfizer hävdade P57 var för svårt att syntetisera.

Det är intressant att notera att i mitten av 2006, finns det ingen vetenskaplig forskning på människor prövningar och hoodia. Källor citera ett enda djur undersökning som den enda kända forskning som hittills. Trots detta var hoodiaen populär nog att, senast 2004, hade det uppmärksammats av tidskriften 60 minuter . Korrespondent Lesley Stahl gjorde vandringen till Sydafrika för att försöka hoodia gordinii själv. När måltider kom och gick utan den vanliga "pang", sa hon med sin erfarenhet, "jag måste säga att det fungerade. "

Trots den historiska och mer anekdotiska uppgifter om hoodia effektivitet när undertrycka aptit, den medicinska professionen är snabb att påpeka att utan ordentliga undersökningar, att ingen vet om långvarig användning av hoodia kan ha negativa effekter. Consumer Reports utvärderats hoodia i början av 2006, men utan medicinsk forskning, inte skulle stödja det.

styrka och renhet av hoodia gordinii utdrag varierar från märke till märke, men levereras i en kapsel eller flytande. Kvalitet Hoodia gordinii är från Sydafrika och bör ha åtminstone en 20:01 styrka faktor. Vid denna styrka, vanliga doser varierar från 500mg till 3000mg per dag, fördelad i tre doser tas 30 till 60 minuter före en måltid. Även avsaknaden av klinisk forskning om hoodia gordinii är många konsumenter beslutar sig för att prova Hoodia tillsammans med en rimlig kost-och motionsprogram. Före en någon ny diet regim, är det vanligen klokast att rådfråga din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.