Vad är Ginkgo?

Ginkgo, även känd som ginkgo biloba , är en asiatisk träd som inte har något samtida släktingar. Som sådan och eftersom ginkgo-liknande anläggningar är väl representerade i de fossila lämningarna är det ofta som ett levande fossil. Även kallad björnmossa Tree för sina blad "likhet med björnmossa ormbunke, har det varit under odling hela mänsklighetens historia.

ginkgo blad används för att göra örtte och extrakt, vilket har visat sig ha en anmärkningsvärt lång rad positiva hälsoeffekter. Det har varit en stapelvara i kinesisk medicin i hundratals år.

Ginkgo har visats i ett flertal studier att förbättra blodflödet till hjärnan, och det är därför tänkt att förbättra koncentration och minne. Många elever svär vid dess effekter när man studerar för examen. Det förbättrar blodflödet i allmänhet och som sådan är användbar för cirkulationsproblem som leder till vätskeansamling i armar och ben, såsom svullna fötter och vrister. Ginkgo har länge tänkt att läka manlig impotens, och är en standard naturläkemedel för manlig sexuell dysfunktion.

Nya studier visar att Gingko har förbättrat kognitiv funktion av multipel-skleros (MS) patienter som lider av en förlust av vakenhet, förvirring och problem minne. Samma studie visade att kognitiv funktion av de icke-MS kontrollgrupp var oförändrad, alltså tvärtemot tidigare påståenden. Pågående studier av effekten av ginkgo att dämpa symtomen på tidigt stadium alzheimer är lovande, men hittills resultatlösa.

Många människor felaktigt tror, "om det är växtbaserade, det är säkert," men detta är osant. Gingko, som med alla växter med en medicinsk effekt, kan störa receptbelagda läkemedel eller orsaka oönskade biverkningar på egen hand. Gingko bör inte tas tillsammans med vissa anti-depressiva och bör undvikas om du är gravid eller planerar att bli gravid. För om dess effekter på blodflödet, personer med blod-koagulation som tar blodförtunnande medel bör också undvika att Gingko, vilket kan öka effekterna av receptbelagda läkemedel.

Som med alla naturläkemedel, kontrollera med en läkare innan man börjar på en ny regim. Om att ta Gingko, se till att informera alla framtida läkare också, somde kommer att behöva ta hänsyn till detta vid förskrivning av läkemedel för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.