Vad är Elastin?

Elastin är ett protein som finns i huden och vävnader i kroppen. Det hjälper huden flexibel men stram, vilket ger en studsa tillbaka reaktion om huden dras. Nog elastin i huden gör att huden vill återvända till sin normala form efter ett drag. Det hjälper också att hålla huden smidig eftersom den sträcker sig för att rymma normala aktiviteter som flexar en muskel eller öppna och stänga munnen för att prata eller äta.

Elastin tenderar att tömma som människor ålder, vilket resulterar i skrynkligt eller utsträckt hud. Man kan notera "graviditet påsen" många kvinnor har många år efter ett barn. Delvis är överbliven hud på grund av otillräcklig elastin, och även översträck av huden som täcker buken under graviditeten.

Man kan också notera elastin anges som en ingrediens i "anti-aging" hudvårdsprodukter. Dessa elastin proteiner är inte från människa-de vanligtvis skördas från antingen kor eller fåglar och i teorin bör främja bättre elasticitet.

Egentligen har elastin i huden som visats ha liten effekt på hudens elasticitet. Den kan bilda en beläggning på huden som hjälper huden bättre håller i fukt, men det kommer inte ge mer flexibilitet i huden. Elastin i hudvårdsprodukter inte penetrera huden skikt, som skulle behövas för att göra huden mer elastisk.

Vidare fortsätter en del läkare är oroade över elastin källor i kosmetiska produkter. Eftersom elastin kommer främst från kor och fåglar, kan man hävda att elastin potentiellt kan utsätter användare för galna ko-sjukan och fågelinfluensan. Ett sådant engagemang skulle vara värsta scenariot. För närvarande har inga fall av galna kosjukan eller fågelinfluensa kunnat kopplas till användningen av elastin i kosmetika. Men risk inte kvarstår som dessa sjukdomar fortsätter att sprida sig.

Vidare hudläkare känner ofta att produkter som innehåller elastin gör falska påståenden om deras fördelar. Till exempel, en produkt som påstår sig återställa utarmade elastin och kollagen. En annan säger sig vara av äkta anti-aging molekyler. Dessa påståenden är utan tvekan falska, men är ofta ganska övertygande, med imponerande ljud vetenskapliga termer för att sälja produkter till ett högt pris.

De flesta hudläkare är tydliga riktigt så elastin appliceras lokalt kan inte ersätta ett utarmat elastin leverans i huden. Några av de produkter som innehåller elastin tillfälligt kan leda till att huden se yngre ut eftersom huden är ordentligt återfuktad. Det är dock tydligt är aktuellt elastin ingen mirakelmedicin för att stoppa marschen tid över en hud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.