Vad är Clomid?

Clomid är varumärket av medicineringen klomifencitrat och kan också säljas under namnet Serophene. Det är medicin som tas oralt och vanligtvis används för att behandla kvinnlig fertilitet problem som uppstår från ägglossning svårigheter. När äggstockarna inte regelbundet ägglossningar, kan Clomid för att stimulera äggproduktion och när de används korrekt, har det imponerande andelen lyckas uppnå graviditet.

Du hör Clomid kallad "den" fertilitet läkemedel , men detta är inte sant. När orsaken en kvinna inte är att uppnå graviditet på grund av bristande ägglossning, har Clomid ungefär en 80% framgång för att uppnå ägglossning. Ungefär 40% av kvinnorna som använder läkemedel blir gravida i ett halvår. När medicineringen inte varit framgångsrika under denna tid, andra fertilitet läkemedel eller behandlingar får försökt bidra till att underlätta graviditet. Fertilitet frågor som beror på andra problem som inte för underlåtenhet att ägglossning sannolikt inte kommer att lösas med hjälp av detta läkemedel.

medicinering också kan komplicera chanser att bli gravid. En sidoeffekt är att minska vaginal slem, som verkligen bidrar till att stimulera graviditet. Detta kan skapa en något fientlig miljö för spermierna. Det kan göra det svårare för spermier att resa till släppt ägg.

Det har andra noterat biverkningar som inkluderar dimsyn, ganska stora humörsvängningar, ömhet i brösten, och en del kvinnor rapporterar värmevallningar. Du kanske har att iaktta särskild försiktighet vid körning medan du tar Clomid. Ytterligare biverkningar bör du leta efter omfattar onormal vaginal blödning och smärta i buken.

Dessa biverkningar är inte så besvärande för en del kvinnor, och en fördel för Clomid användning är att du bara behöver ta den för ett par dagar per månad. Vanligtvis kvinnor ta medicinen för fem total dagar per menstruationscykel. De börjar sin dos den femte dagen efter menstruationen, och ta medicinen genom den nionde dagen. Biverkningar recess vanligtvis ett par dagar efter månatliga doser stopp.

Med Clomid ökar chanserna att få tvillingar, men risken är endast något förhöjd. 10% av de kvinnor som blir gravida genom denna medicinering kan bli gravid med tvillingar. Detta beror på att drogen kan stimulera frisättningen av mer än ett ägg per ägglossning. Högre ordning flerbördshavandeskap är mycket ovanligt när detta läkemedel används.

Andra fertilitet läkemedel kan injiceras i stället tas oralt. De har ofta högre biverkan, och goda resultat av Clomid gör det ofta ett bra första alternativ. Det är vanligen inte används när kvinnor försöker graviditet med provrörsbefruktning (IVF), men det kan vara en metod som föredras när kvinnor genomgår intrauterin insemination (IUI), om detta inte alltid fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.