Vad är Cajeput?

Cajeput ( Melaleuca leucadendra och Melaleuca mindre ) är ett träd som tillhör Myrtenväxter familjen. Liksom andra myrten, detta träd sport omväxlande vintergröna blad och. I enlighet med familjens tradition, cajeput och dess 200-plus kusiner brukar kallas paperbarks eller träd punk. Medan många människor inte känner till cajeput specifikt kan de ha hört talas om en annan nära släkting: Melaleuca alternifolia , mer känd som tea tree.

Även denna art är inhemsk i Australien och Malaysia är det odlas någon annanstans för det medicinska värdet av den flyktiga oljan i löv och kvistar. Faktum är att några av de största tillverkarna av cajeput eterisk olja är Vietnam och öarna i Indonesien, särskilt Sulawesi. Eftersom detta träd finns rikligt i hela malajiska skärgård och Peninsula i Sydostasien, den cajeput trädet fått sitt namn från det malajiska ordet kayu putih , vilket motsvarar betyder "vitt trä. "

Cajeput olja kännetecknas av en kamfer-liknande lukt, liknande eukalyptus. För att producera oljan är bladen skördas när vädret är torrt och varmt för att säkerställa maximal koncentration. Bladen är sedan krossas, blandas med vatten och får jäsa över natten. Därefter är det olja som utvinns genom ångdestillation. Som läkemedel, kan oljan användas lokalt eller invärtes.

Den primära aktiva beståndsdelarna i cajeput är sesquiterpenes, särskilt a-terpineol, terpinen-4-ol, Farnesol, linalool, och 1,8 cineol . Farnesol är ett naturligt bekämpningsmedel och feromon som avskräcker replikering av många virus, inklusive Candida albicans . Cineol, även kallad eukalyptol och cajeputol, har varit föremål för många studier där ämnet visat sig ha förmåga att reducera inflammation. Till exempel befriar huvudvärk, nästäppa sekret i samband med rinosinuit och bihåleinflammation, och bröst trängsel till följd av bronkit. Det används också som aromämne för munvatten, hals tabletter, och många andra produkter.

Oavsett om den används internt eller externt, bör cajeput alltid spädas ut. Vid blandning med en transportör olja som en aktuell åtgärd är det effektivt vid behandling av smärre hudirritationer, insektsstick eller bett, acne, herpes, hemorrojder, och muskel-eller ledvärk i samband med reumatism och artrit. Invärtes är den olja som avmaskningsmedel och används för att utvisa tarmparasiter. Det är också carminative, vilket förbättrar matsmältningen och förhindrar gasbildning. Men cajeput ger också SVETTMEDEL egenskaper och kan ge kraftig svettning och snabb puls, om den tas i rikliga mängder.

I allmänhet är cajeput anses säkra och har inga kända biverkningar eller läkemedelsinteraktioner. Det kan även bistå den terapeutiska aktiviteten hos vissa mediciner. I själva verket har visat att i kombination med konventionell antibiotika är täckningsgraden från infektion betydligt snabbare. På grund av sin SVETTMEDEL åtgärder, bör man vara försiktig för att undvika överdriven användning. Dessutom är det tillrådligt att undvika att använda cajeput olja i någon form under graviditet och amning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.