Vad är CHYMUS?

CHYMUS är delvis smält massa av livsmedel som tvingas in i tunntarmen. Den har ett lågt pH balans som motverkas av produktionen av galla, vilket bidrar till ytterligare smälta maten. CHYMUS kombination med galla slutligen utsöndras från kroppen i form av avföring.

CHYMUS är en del vätska, och en del massa. Det liknar inte den faktiska livsmedel från vilket det kommer, eftersom magen har sedan länge brutit maten ner i sina beståndsdelar, som proteiner och fetter. Dessa komponenter är sedan använt sig av i kroppen, så huvudsak CHYMUS representerar den vänstra över komponenterna i mat, tillsammans med vattniga ämnen som gör att överblivet material att gå från kroppen.

Men innan CHYMUS släpps på i tjocktarmen kommer tunntarmen band faktiskt CHYMUS vissa av dess vätskor och salter. Kan de också ta mineraler och andra mikroskopiska delar av CHYMUS att ytterligare lägga till nödvändiga näringsämnen till kroppen.

När CHYMUS går in i tunntarmen, stimulerar den produktion som faktiskt galla i magen, bryter ned återstående mat massorna. Beroende på utformningen av CHYMUS, större mängder galla får släppas ut i magsäcken. Särskilt när livsmedel har ett högt fettinnehåll kommer CHYMUS inte innehålla en del av fettet intagna som kommer att kvarstå i magen. Galla räkna kommer att bli högre orsaka matsmältningsbesvär vissa eller sura uppstötningar.

De med sura uppstötningar uppmuntras att äta mindre fet mat för att minska den sura galla översvämningar i magen och skapa både reflux och magbesvär. CHYMUS som är låg i näringsämnen utgör ett problem för dem som saknar tillräcklig näring. Tunntarmen kan komma upp kort som behövs näringsämnen, framför allt salt, när CHYMUS är för vattnig.

Även om medicinska experter uppmuntra dricka sex till åtta glas vatten om dagen, för mycket vatten, kan faktiskt beröva kroppen av natrium och orsaka måttlig till svår sjukdom. Detta är också fallet när CHYMUS inte är lämpligt uppdelade efter tunntarmen, som när någon har en intestinal influensa. I dessa fall kan CHYMUS ett otillbörligt sätt bildas och inte når tunntarmen, eller så kan lämna tunntarmen för snabbt, innan tarmen har tid att beröva CHYMUS dess näringsämnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.