Vad är Avslag?

Avslag hänvisar till det material som pressas ur livmodern efter en kvinna föder. Den består av blod, fettceller, slem, döda livmoder vävnad, och rester av moderkakan. Avslag brukar visas som en klarröd, tjocka flytningar under de första två till tre dagar efter förlossningen, och tenderar att bli tunnare och tydligare under den kommande månaden, tills det tar stopp bildar helt. Regelbundna avslaget utsläpp kan leda till symptom på trötthet och svaghet för ett par veckor efter förlossningen, eftersom kroppen reagerar på blodförlust och börjar läkningsprocessen. De flesta kvinnor börjar känna normal igen efter sex veckors märket utan medicinska ingrepp, även om individer som har extremt stora eller kontinuerlig blödning måste rådgöra med sin läkare för att kontrollera och behandla komplikationer.

Moderkakan brukar loss från uterin väggar och släpps ut efter att ha levererat ett barn, som lämnar blod utsatta fartyg. Dessa fartyg ut blod i livmodern, där det kombineras med andra vätskor för att bilda avslaget. Blodkärl börjar vanligtvis att koagulera omedelbart, minska blodflödet och gör att livmodern att börja läka. Det är vanligt för en kvinna att uppleva kontinuerlig, blodiga flytningar i upp till fyra dagar efter förlossningen, eftersom hennes kropp renas av överblivna blod och vävnader. Efter om fyra dagarna, det vanligtvis lite blod och fasta material lämnas i avslaget utsläpp.

Före tio dagen varumärket tycks avslaget i allmänhet rosa eller vit i färgen och släpps mindre ofta och i mindre kvantiteter . Den består huvudsakligen av slem och döda celler från livmoderslemhinnan. Utsläpp tenderar att bli lättare och mer öppen under de kommande två till fyra veckor, som den sista bitarna av död vävnad, fettceller och slemhinnor utvisas. Kompletterande känslor av trötthet är vanliga tills utsläpp stopp, och de flesta kvinnor är lättade när de får mycket vila och bibehålla en hälsosam diet under de första sex veckorna efter förlossningen.

Överdriven, illaluktande eller på annat sätt avvikande avslaget kan vara en varningssignal om ett allvarligt medicinskt problem. En kvinna vars blodkärl inte koagulerar efter att ha levererat moderkakan kan lida av en sönderriven livmodern eller uterusatoni, ett tillstånd vari hennes livmoder musklerna förlorar förmågan att ta upp och tygla blodkärl. Allvarliga blödningar kan leda, och kvinnan är vanligtvis ombedd att genomgå omedelbara kirurgiska ingrepp för att stoppa blodflödet. Inflammationer och urinvägsinfektioner kan också förekomma, som i regel lindras inom några dagar med receptbelagda eller över disk läkemedel. Kvinnor bör rådgöra med sin läkare om de märker några oregelbundna tecken efter förlossningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.