Vad är Atrofi?

Atrofi kan uppstå av olika anledningar. Det är en degeneration av antingen alla eller en del av kroppen, och är ofta kallad "slöseri". De två främsta skälen till detta disfunction är ur bruk och sjukdom. Det finns flera former av atrofisk störningar men enligt Mayo Clinic, de två mest framträdande är multipel systematrofi (kallas även MSA) och vaginal atrofi.

multipel systematrofi är en genetisk sjukdom och degenerativa sjukdomar som orsakar kroppen inte fungerar korrekt. Denna sjukdom kan orsaka musklerna att bli rigida och bromsar en enskild rörelse. Det finns idag inget botemedel mot denna sjukdom och många människor som upplever MSA kan dö under dess utveckling.

Vaginal atrofi normalt inträffar hos äldre kvinnor som har avslutat sina klimakteriebesvär skede. Under detta problem är den vaginala väggarna börjar tunna på grund av en nedgång i östrogenproduktion. Detta kan leda till smärtsamma kön och vaginal blödning. Lyckligtvis kan kvinnor som drabbas av sjukdom rådfråga en läkare för östrogen behandlingar för att minska atrofiska symtom.

Två grupper av människor som är i särskilt hög risk för atrofisk symtom är de som är stillasittande och äldre. Detta problem hos äldre beror på att kroppen naturligt urartar. Som person åldrar kan deras blodflödet minskar och denna minskning orsaka den enskilde att förlora muskeltonus. Kroppen småningom blir svagare, vilket leder till avmagring.

Wasting inte bara förekommer i musklerna, men kan också påverka kroppens organ. Cerebral atrofi är en vanlig form av degeneration som börjar när hjärncellerna och hjärnvävnad börjar tyna bort. Denna degeneration kan leda till språksvårigheter, synskada och så småningom demens. En orsak till cerebral atrofi undernäring som kan fastställas av rätt kost och släckning.

Människor med stillasittande jobb kan också utveckla atrofi. Till exempel astronauter drabbas ofta av mild atrofisk symptom på grund av den gravitationella skillnaden som orsakar tyngdlöshet. Lyckligtvis slöseri som skett under stillasittande omständigheter kan minskas och till och med omvända med ansträngande motion. Bättre kost kan också minska effekterna av avmagring.

Forskare undersöker för närvarande olika mediciner som kan användas för att bromsa processen för atrofi. Läkarna tror att manipulera ett protein i muskeln kan förhindra det från att slösa bort och hjälpa sängbundna patienter behålla en viss styrka. För närvarande finns det ingen enskild bot för atrofi, men det finns förebyggande metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.