Vad är tänder?

tanden är när ett barns tänder börjar driva igenom tandköttet. Dessa tänder börjar dyka upp redan efter tre månader i människor, eller så sent som ett år. Det kan ta några år för hela den första uppsättningen tänder ska visas, men det är ofta helt inom ett eller två år. Ibland ett barn kommer att födas med en eller flera tänder redan sticker ut från tandköttet, men det är ingen anledning till oro.

Även i vilken ordning tänderna visas under tandsprickning skiljer sig från person till person, det brukar följer ett allmänt mönster. De första tänderna ska visas nästan alltid den centrala framtänderna, de två tänder i mitten av munnen på undersidan. Den översta centrala och laterala framtänder bredvid, som är de fyra centrala toppen tänder. Därefter kommer den nedre laterala incisiver, de två tänderna på var sida om den nedre centrala incisiver. Då grundläggande kindtänder, på baksidan av käken. Och slutligen, ögat tänder, den spetsiga tänder på toppen. De flesta spädbarn har tjugo barn, eller mjölk, tänder på alla.

Kvinna spädbarn har en tendens att börja barnsjukdomar på en något tidigare ålder än män, men skillnaden är försumbar, vanligen inte mer än ett par månader mellan syskon som del två föräldrar. Under tänder, kan barn uppleva en betydande mängd obehag och smärta, vilket leder till en hög grad av irritabilitet. Andra barn kan ha nästan inget obehag och gör det genom hela tänder process utan uppvisar några tecken på smärta alls. Något ökade temperaturer är vanliga när tänderna bryter igenom tandköttet, men bör inte skapa febrig stater, och eventuella överraskande förändringar i temperatur bör ses över av läkare.

Även bebisar är barnsjukdomar de tenderar att dregla en lott, och det är viktigt att torka dregla rengöras regelbundet så att ingen hudutslag utvecklas. Medan tänder, de flesta barn vill också att tugga på saker för att lindra obehag som orsakas av svullna tandkött. Det är bäst att ha barnsjukdomar leksaker och hjälpmedel som finns att se till att din favorit strumporna inte blir improviserad tandsprickning dukar! Dämpande en disktrasa och sätta den i en frys i femton minuter till en halvtimme gör en underbar barnsjukdomar stöd, och ett antal kommersiella bitringar som delvis kan frysas finns också.

Redan innan den första tänder visas, borstning bör inledas. Tandköttet ska borstas lätt med vatten. När tänderna börjar visas, borstning med bara vatten bör fortsätta. Även om dessa tänder kommer att falla ut inom kort, att låta dem förfalla kan leda till luckor som kommer att leda till framtida problem, som permanenta tänder klämma in att försöka fylla luckorna och lämna munnen en ortodontisk mardröm. När barnet är gammal nog att spotta ut tandkräm, borsta får börja ta tandkräm och vatten.

Medan begreppet tänder hänvisar till den process av tänder bryta igenom tandköttet, i den gemensamma folkspråk kan det också användas för att beskriva tendensen på barn och ungdomar för andra arter att tugga på allt som är händig medan de går igenom de barnsjukdomar processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.