Vad är koffein?

Kemiskt sett är ren koffein är en växt-baserad alkaloid som stimulerar centrala nervsystemet av någon varelse som intar den. I naturen, koffein fungerar som en form av skadedjursbekämpning för vissa växter såsom kakao träd, buskar kaffe, Yuba kompis och träd te. Koffeinet orsakar insekter och andra skadedjur för att komprimera från effekterna av över-stimulering.

Koffein, även känd som guaranine, mateine eller tein beroende på källan anläggningen betraktas som en psykoaktiv drog. Det har dock inte utsetts av ett kontrollerat ämne, så dess användning i teer, är kaffe och läsk inte olagligt. Kaffebönor innehåller en stor mängd koffein, medan te blad och Yuba växter mate innehåller mindre. Kakaobönor innehåller också koffein, men de innehåller mycket högre nivåer av en annan alkaloid som kallas teobromin.

När koffein tas bort från källan anläggningen och reduceras till dess mest naturliga tillstånd bildar det ett vitt pulver. Detta pulverform av koffein är faktiskt den vetenskapliga definition av bitter, vilket är anledningen till att många drycker som innehåller koffein också innehåller rikliga mängder av socker eller annat sötningsmedel. Koffeinet som finns i uppiggande piller som att man inte Doz är inte utspädd med socker, så att piller kan vara mycket bitter faktiskt.

Koffein får inte beroendeframkallande i klassisk mening, men kroppen gör bygga upp en tolerans över tiden. Vissa människor har svårt att fungera utan minst en kopp starkt kaffe eller te på morgonen. Den stimulerande effekten av koffein orsakas av en central nervös reaktion. Hjärtfrekvensen ökar, blodkärl expandera och hjärnan får mer syre. Denna effekt kan vara upp till en timme.

Det finns något som heter koffein återkallelse. Regelbunden konsumenter av kaffe eller läsk kan uppleva smärtsamma huvudvärk om kroppen nekas koffein. Dessa huvudvärk orsakas av överflödigt blod samlas i området kring hjärnan och sinus håligheter. Utan stimulans som koffein, blodkärlen krymper, begränsar blodflödet. Den kurer för koffein tillbakadragande är att dricka mer koffein. Det är också därför många huvudvärk läkemedel innehåller små mängder koffein.

Det skulle vara mycket svårt att konsumera tillräckligt med koffein för en dödlig överdos, även om några dödsfall har rapporterats. Man skulle behöva dricka flera hundra koppar kaffe eller äter minst 75 koffein tabletter för att nå toxiska nivåer, dock. Med flera Vivarin eller Nej-Doz stimulantia för att öka mental medvetenhet bör inte vara skadligt på lång sikt, men det kan vara en plötslig krasch som läkemedlets effekter försvinner. Så hålla hela natten studie sessioner eller långväga enheter till ett minimum om du inte vill uppleva den mörka sidan av koffein.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.