Vad är keilit?

Som en sjukdom som ofta ut av smärtsamt nariga läppar, kan keilit vara förenad med ett antal orsaker. I allmänhet orsakar inflammation i läpparna som är gemensam för keilit en hel del obehag. Den goda nyheten är att keilit oftast behandlas med stor lätthet, och kan ingå i en mycket kort tid.

Det finns flera orsaker till att keilit kan utvecklas i en individ. En av de vanligaste har att göra med dålig kost. Brist på ett rätt mängd järn i blodet, eller en brist på vitamin B12 kan ställa in på scenen för att utveckla keilit. När det finns bevis för att roten till nariga läppar kommer av felaktig kost vanor, lägga vitamintillskott kan hjälpa. Men är den bästa långsiktiga lösningen för att ändra matvanor och innehåller livsmedel som kommer att leverera den lägsta dagliga dosen av järn och B12 fortlöpande.

En annan möjlig orsak till keilit är en allergisk utbrott. Precis som någon del av kroppen, läppar att påverkas av införandet av vissa föreningar i kroppen, på huden eller i den allmänna miljön. I de fall där det inte finns någon uppenbar orsak till chapping, tittar på de senaste förändringarna i användningen av hud produkter, inklusive läppbalsam eller smink, kan vara i ordning. När allergen är identifieras och avlägsnas från användning bör villkor för keilit börja läka.

keilit kan också uppstå som en reaktion på receptbelagda läkemedel. Även om detta är en relativt sällsynt händelse, ett utbrott av nariga läppar bör rapporteras till läkaren omedelbart. En läkare eller sjuksköterska kommer att bli medvetna om hur att hantera denna typ av situation. Ofta kommer tillståndet att klara upp så snart medicineringen avbrytas och substitut läkaren en annan medicin.

I mycket sällsynta fall kan keilit vara ett tecken på ett allvarligt hälsotillstånd. Om förekomsten av nariga läppar tycks äga rum på annan grund än frekvent exponering för vind, och verkar inte läka med hjälp av över disk läppbalsam, tveka inte att söka medicinsk hjälp omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.