Vad är iridologi?

iridologi är ett alternativ hälsa strategi som förstås diagnostisera hälsotillstånd genom att undersöka de färgade delarna av ögat, vanligen kallad iris. Systemet är baserat på uppfattningen att varje organ i kroppen motsvarar några avsnitt av iris. Genom att utvärdera den nuvarande tillstånd av denna del av ögat, är det möjligt att identifiera ursprunget till hälsa symtom närvarande påverkar den enskilde.

Begreppet iridologi har funnits i århundraden. Undersökningen av ögonen som ett sätt att identifiera sjukdom var vanligt i antikens Grekland. Skrifter från den 17: e talet rekord diagnostisera sjukdomar genom att undersöka villkoren för ögonen. Längs vägen, ett diagram i ögat identifiera hur varje organ i kroppen motsvarar en viss del av iris utvecklades. Ignatz von Peczely anses av många vara fadern av modern iridologi under 19. Talet. Under den 20: e-talet var Bernard Jensen uppfattas som ett ledande ljus i förfarandet. Intresset för iridologi har fortsatt att expandera under det 21: a århundradet.

Processen med iris diagnos inte är avsedd att vara en behandlingsstrategi. Snarare är insikten att genom att undersöka olika egenskaper hos iris, är det möjligt att identifiera förekomsten av sjukdomar eller fel med en eller flera av kroppens organ. Det är inte ovanligt att en homeopatisk läkare som även tränas som en iridologist eller att arbeta tillsammans med en person som är utbildad i iridologi. Ofta, när ett tillstånd diagnostiseras, ett behandlingsprogram har utvecklats som ofta inkluderar kostförändringar, vitaminer och naturläkemedel eller andra naturprodukter, motion och sinne avslappningsteknik.

Personer som främjar iridologi ser ofta det tillvägagångssätt som ett användbart alternativ till konventionella och ibland invasiva diagnostiska åtgärder. Iridologi innebär inte någon typ av invasiv förfarande, som kan vara lockande för många människor. Tillsammans med förmågan att diagnostisera fysiska hälsa, är iridologi också förstås av förespråkarna vara användbar för att identifiera känslomässiga, mentala och andliga krämpor också.

Motståndare iridologi konstatera att bevis för att effekterna av detta diagnostisk metod är i huvudsak anekdotisk. Hittills finns det inga exempel på strukturerade tester som utförts inom en traditionell vetenskaplig miljö som visar förmågan att exakt diagnostisera sjukdomen genom att undersöka iris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.