Vad är ecstasy?

Ecstasy är en syntetisk hallucinogen drog, ett av namnen på 3,4-metylendioximetamfetamin, även kallat MDMA som kommer från att titta på dess namn så här:

metylendioximetamfetamin.

Det ger också en fingervisning om att ecstasy är i amfetamin familjen. Ecstasy är olagligt. Det är en lista jag drog, vilket innebär att den ej har godtagbar medicinsk användning i USA. Det var med tanke på att rankning i 1998.

Merck, det tyska läkemedelsföretaget utvecklade ecstasy i 1912 i färd med att försöka hitta ett ämne som skulle stoppa blödningar. Det var inte studerats på egen hand fram till 1927 och sedan igen 1959, men ingen människa studier har genomförts. Det var nytt syntetiserades 1967 av amerikanska farmakologen Alexander Shulgin. Under en period, med dess allvarliga bieffekter okända, det användes i psykoterapi, särskilt för personer som led av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Eftersom det blev bättre förstå detta arbete upphörde, och det gjordes olagligt 1985.

Ecstasy är känt som en klubb läkemedel på grund av dess allmänna användning i nattlivet som går på dessa anläggningar, som används i barer , nattklubbar, ravepartyn och trance. Det var det mest missbrukade klubb narkotika under 2005, gynnade för att skapa ett euforiskt tillstånd, samt minska hämningar och främja en känsla av intimitet och empati. Det kan också leda till en känsla av ökad energi och ökad känslighet för känslor.

Biverkningarna kan vara extremt allvarliga. Ecstasy är beroendeframkallande, och det kan orsaka användare att bli förvirrad och lider av dimsyn och svårigheter att fokusera. Minskningen av hämning kan leda till föga val i sexuellt beteende. Ångest, panikattacker, hallucinationer och psykos är också möjliga. Ecstasy användning kan orsaka hypertermi, som kan orsaka organsvikt, arytmi, krampanfall och till och med död.

Det viktigaste i vilken form extas distribueras i är tabletter. Tabletterna innehåller ofta flera ämnen, inklusive amhetamines, koffein, ketamin, metamfetamin, och MDA (3,4-Methylenedioxyamphetamine), som är mycket lik ecstasy. Andra ämnen som kan ingå är efedrin, DXM (dextrometorfan), kokain, heroin, och MDEA (3,4-Metylendioxi-N-Ethylamphetamine), ett annat ämne med anknytning till ecstasy. Det har rapporterats att vissa piller som säljs som ecstasy faktiskt innehåller ingen extas som helst, men en eller flera av dessa andra ämnen.

Förutom tabletter och kapslar som tas oralt, är ecstasy används ibland som ett pulver, som är snusas, eller sällan ecstasy röks eller injiceras. Det finns också rapporter om det används som ett stolpiller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.