Vad är celluliter?

Temat för celluliter är så beklämmande att de flesta kvinnor att det i regel bara upp i tysta toner bland bästa vänner, klagat på dåligt upplysta omklädningsrum under baddräkt-shopping säsongen, eller noggrant undersökt över axeln i sin fulla längd sovrum spegel . Vad är celluliter än ett av de mest avskydda inevitabilities i en kvinnas (och vissa mäns) liv? Cellulite är en samling av fett deponeras i den subkutana hudlagret. Subcutis innehåller band av bindväv, och när fett och vätskor samla in under det, lagret tjocknar och hårdnar, vilket ger fettet en dimpled utseende. Om din hud är gropig eller ojämn när du nypa den, har du förmodligen celluliter.

Så hur är celluliter skiljer sig från vanliga kroppsfett? Kroppsfett täcker i allmänhet kroppen i ett tunt, jämnt lager. Det fyller samma syfte som isolering och skydd från väder och vind. Cellulite är ojämn och skiljer sig från kroppsfett i att den inte ger isolering och inlåning sig i vissa områden-vanligtvis i lår, skinkor, bröst och buk. En vanlig missuppfattning är att bara överviktiga människor har celluliter och mager människor är immuna mot det.

Det finns flera faktorer som avgör om du kommer att drabbas av celluliter. Om du har ärvt den "celluliter genen," du är ganska mycket som är avsedda att ha celluliter oavsett om du är en storlek 2 eller en storlek 12. Kön är en annan faktor, och kvinnor få den korta änden av pinnen när det gäller celluliter.

Detta leder till nästa bidragande faktorn-den postnatala kroppen. Naturligtvis spelar kroppsfett en roll i hur mycket celluliter du gör eller inte har. Kost och motion bidrar också till celluliter, liksom ålder, rökning, medicinering, traumatiska skador och vattenintag.

En stor industri har vuxit upp ur vår besatthet av att erövra kampen mot keso, en gemensam eufemism för celluliter. Det finns krämer, mediciner, skor och spa-behandlingar tillgängliga som hävdar att minska celluliter eller utseendet på den. Det finns också medicinska behandlingar, såsom fettsugning och mesotherapy, injicering av narkotika, men de är oftast dyra och endast tillfälligt minska celluliter. Trots att celluliter ridit kvinnor fortsätter att hålla ut hoppas på ett enkelt botemedel, experter i allmänhet överens om att det enda sättet att hantera celluliter är att minska ditt kroppsfett genom diet och motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.