Vad är Tretinoin?

Tretinoin är en drog förskrivna inom dermatologi för behandling av akne. Finns i en kräm och en gel, är tretinoin det sura form av vitamin A och är oftast marknadsförs under varumärket töm-A ®, bland annat. Även om tretinoin används oftast som ett recept akne behandling, den kan också användas för att behandla andra hudåkommor som bestäms av en hudläkare och akut myeloisk leukemi.

Effekten av tretinoin för behandling av akne har visat sig så övertygande att det är behandling av valet för akne som inte svarat på OTC behandlingar. Det fungerar genom att öka tillväxten cell omsättningen, vilket i sin tur påskyndar den unclogging av porer och rensar huden. Tretinoin har också visat sig minska uppkomsten av rynkor.

Trots att tretinoin är en effektiv dermatologiska behandling, är det inte utan biverkningar. De vanligaste biverkningarna är ökad torrhet och fjällning i huden. Tretinoin minskar också pigmentering i huden vilket gör den mer benägen att få solbränna. Patienter som använder tretinoin bör använda solskyddsmedel med en solskyddsfaktor på minst 15 på en daglig basis.

När en hudläkare föreskriver tretinoin är det viktigt för patienten att förstå dess användning. Patienterna måste införa deras hud till tretinoin gradvis. De flesta läkarna tillhandahåller en särskild tidsplan för användning vid förskrivning av tretinoin som omfattar en gradvis introduktion till dagligt bruk under loppet av flera veckor. Patienterna bör förstå att ändra ansökan dosen till mer frekventa tillämpningar kan leda till skador på huden.

Många patienter inte också att inse att fördelarna med tretinoin ofta inte sett på veckor eller månader efter regelbunden användning börjar. Det kan ta så mycket som sex till nio veckor innan en förbättring av hudens tillstånd är inloggad. Men med rätt behandling, kan tretinoin avsevärt förbättra utseendet på huden över tiden. Många människor börja använda tretinoin i mitten av tonåren och kan gradvis minska och eventuellt eliminera användningen av deras mitten eller slutet av tjugoårsåldern när hormonbalansen är återställd.

Tretinoin är tillgängliga av receptbelagt och omfattas inte av alla receptbelagda försäkringar. Om du har akne som har svarat på över disk behandlingar, konsultera en hudläkare om användningen av tretinoin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.