Vad är Sycosis?

Sycosis är en inflammation i hårsäckarna. Tillståndet påverkar ofta mustasch och skägg områden tillväxt, även om det ibland sycosis kan manifesteras runt om i hårbotten. Symtomen är en förekomst av hudutslag och stötar fylld med pus. Sjukdomen är vanligare hos män, och behandlas vanligen med antibiotika.

Vanligtvis börjar sycosis bort med hudutslag, små och rödaktig i färgen, som visas runt hårsäckarna. Män kan också uppleva irritation i den drabbade regionen. Villkoret fortskrider vanligen gradvis, och utbrotten kan se ut som om de grupperas tillsammans. Pustler, som i grunden är varfylld finnar, kan utvecklas, och området kan bli täckt.

Villkoret kan orsaka försvagning av hårsäckarna. Varaktigheten av uppflammande varierar, och problemet kan dyka upp igen efter några månader. En allvarlig form av sycosis kan orsaka ärrbildning, och avsevärda skador på hårsäckarna som kan leda till håravfall.

Sycosis barbae eller barberaren klia som det ofta kallas, brukar ses på överläppen, hakan och runt käken. Det är oftast orsakade av Staphylococcus bakterier. Infektionen skulle kunna härröra från bakterien finns inlagda i en persons näsa, eller från en ohygieniska rakning enhet. Ofta är det bakterier som utlöser inflammation i hårsäckarna spridas genom rakning.

En del människor med lockigt hår har en tendens att utveckla rodnad och utbrott i skägget området. Trots att symptomen liknar de man ser i sycosis barbae kunde inflammation bero på inåtväxta hår. Detta händer oftast när hår i rakat delen växer tillbaka inåt in i huden och orsakar irritation. Förebyggande åtgärder som föreslås för detta problem är raka i riktning mot skäggväxt och inte rakar väldigt nära huden.

Generellt kan en läkare diagnostisera sycosis från distributionen, plats och typ av hudutslag, och omfattningen av inflammation. Den mest frekvent förskrivna behandlingen är lokal applicering av ett antibiotikum kräm som fungerar på bakteriella hudsjukdomar. Dessutom kan en kurs i muntlig antibiotika ordineras. I vissa fall kan ett kortison preparat rekommenderas. Varmt saltvatten komprimerar kan användas för att lindra varfylld eruptioner.

Personer i detta tillstånd rekommenderas att undvika ytterligare irritation av inflammerade områden av huden. Flera försiktighetsåtgärder kan bidra till att förebygga återfall. Dessa inkluderar att hålla en s rakning apparater ordentligt ren och bakteriefri-fri, och tvätta rakade området ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.