Vad är Sinuit?

Sinuit definieras som bihåleinflammation, som ligger bakom, under och över ögonen. Tillståndet uppstår när slem i bihålorna inte avlopp, eller blir infekterade. Det finns två olika typer av sinuit, akut och kronisk.

Akut sinuit följer oftast en vanlig förkylning, men kan också orsakas av bakterier, svampinfektioner och allergier. Många gånger dessa förutsättningar kommer att försvinna på egen hand med över receptfria läkemedel och åtgärder hem. Om symtomen kvarstår under mer än åtta veckor, blir det känt som kronisk bihåleinflammation.

kronisk bihåleinflammation är allvarligare, och orsakas av en infektion, svamp allergi eller näspolyper, som utväxter på näsan. Det kan också orsakas av en avvikit septum, men detta är mindre ofta. Det är mycket mindre vanligt än akut sinuit och symtom som upplevs vara mindre allvarliga. Däremot kan kronisk bihåleinflammation skada sinus vävnader över tiden.

Det främsta symtomen på bihåleinflammation inkluderar dränering av tjocka flytningar från näsan eller ner på baksidan av halsen, trängsel och svårt att andas genom näsan, och smärta och svullnad runt ögonen, kinder och näsa. Värkande i käken och tänderna, minskad lukt eller smak, och hosta kan också upplevas. Kronisk bihåleinflammation kan innebära symtom på trötthet, liksom de klassiska symtomen på villkoret, som varar i tre månader eller mer.

Andra tecken och symptom på bihåleinflammation som får eller inte får upplevas innefatta halsont, huvudvärk, dålig andedräkt, feber och illamående. En läkare bör konsulteras om febern når över 100,5 F (38,1 C), börjar pannan att svälla, eller om förvirring, dubbelseende, en stel nacke, eller andnöd upplevs. Dessa symtom kan indikera en mer allvarlig infektion.

Det finns många över disk behandlingar för sinuit, även nässpray och avsvällande medel. Även nässprayer kan ge nästan omedelbar befrielse från trängsel, driver användaren risken för beroende och missbruk. Avsvällande medel är effektiva för att minska slemhinna svullnad, som kan förbättra sinus dränering. Biverkningar av orala avsvällande medel kan inkludera sömnlöshet, nervositet, och ökad hjärtfrekvens.

Vissa naturläkemedel används för behandling av bihåleinflammation omfatta echinacea och Astragalus, vilka är naturliga immun boosters. Pepparrot används ofta för att klara upp bihålorna, och kan tas med mat eller ätit slätten. Den krydda kommer också att ge omedelbar lättnad, men bör inte tas om patienten lider av magsår eller andra matsmältningsproblem. Örter och eteriska oljor som innehåller mentol kan också användas för behandling av bihåleinflammation naturligt. Dessa inkluderar pepparmynta och eukalyptus eterisk olja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.