Vad är Secretin?

Secretin är ett hormon som produceras i tolvfingertarmen som spelar en viktig roll i matsmältningen och verkar också vara inblandade i osmoreglering, den process som kroppen använder för att hålla den inre balansen av salt och vätskor stabil. Detta hormon kan också tas upp i kroppen, vanligtvis i ett test som syftar till att kontrollera funktionen i bukspottkörteln. Sekretion för injektion eller introduktion till kroppen via en sond är tillgänglig från flera läkemedelsföretag, med recept.

En kaskadkoppling serie reaktioner inträffar när människor börjar att smälta maten. Secretin är en av de många aktörer. Som livsmedel går genom magen, övergångar den till en delvis smält tillstånd som kallas CHYMUS. CHYMUS är mycket sur på grund av mag-juice har marinering i, och när det börjar skjutas in i tarmen, sparkar sekretin i handling.

En av de saker sekretin gör är att sätta igång produktionen av bikarbonater som används för att neutralisera syran i CHYMUS så att den inte skadar tarmen. Till skillnad från magen, är den tarmen inte utrustade för att hantera de hårda magsafter som används i ett tidigt skede av matsmältning. Frisläppandet av sekretin berättar också magen att sluta göra magsyra, vilket tyder på att nästa fas i matsmältningen är början och att magen kan ta en paus.

Secretin också triggar produktionen av pankreas saft och lever galla , som används för att smörja CHYMUS när den rör sig genom tarmsystemet. Dessutom kommer om glukosinnehållet av livsmedel är hög, sekretin stimulerar också produktionen av insulin för att hantera glukos.

I sekretion stimulering kommer en patient att injiceras med sekretin att se hur bukspottkörteln reagerar. Om stimulering med detta hormon inte leder till produktion av bukspottkörtelns juice, visar det att patienten har en medicinsk fråga som måste identifieras och behandlas. Detta test kan vara obekvämt, eftersom sekretin ofta införas genom en magsond, och många skämt under placering och avlägsnande av röret.

Detta hormon har en annan skillnad: Det var den första hormon identifieras. Forskare som arbetar med tarmkanalen i början av 1900 noteras att denna förening verkade spela en viktig roll, skicka kemiska signaler till måttlig matsmältningsprocessen. Detta motsade förväntningar på att matsmältningen var medierade av nervsystemet, ändra det sätt som forskarna tänkt på kroppen och banar väg till upptäckten av andra "kemiska budbärare", som kom att kallas hormoner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.