Vad är Polyuri?

Polyuri är ett medicinskt symptom där någon ger en ovanligt hög volym urin. Ibland kissar bara en massa för att de dricker mycket vätska, men ibland polyuri är ett symptom på en underliggande sjukdom som måste åtgärdas. Detta symptom kan åtföljas av polydipsi, definierat som ökad törst, de två villkor är ofta kopplade i en cykel som kroppen kämpar för att klara en obalans som pågår inuti.

polydipsi och polyuri är två kännetecken symtom på diabetes som kan vara en viktig diagnostisk ledtråd. Kan dock polyuri också orsakas av en rad andra villkor. Till exempel, ibland människor med buildups av vätska såsom ascites och ödem börjar uttrycka vätskan i deras urin. Vissa läkemedel kan också orsaka det, med diuretika är ett anmärkningsvärt exempel, och det finns många andra hygienkrav i samband med överdriven urinering.

Människor med polyuri upptäcker att de behöver för att eliminera urin ofta, och att när de gör urinera kan urinvolym vara högre än normalt. Om ett mycket vatten konsumeras samtidigt, kan urinen vara ganska blek i färg. Hos vissa patienter sker polyuri mer på natten, med människor sig upp flera gånger under kvällen för att kissa. Ibland kan blöta sängen eftersom de inte inser hur snabbt de behövde kissa.

Om polyuri som händer på en enda dag och någon kommer ihåg att dricka mycket vätska, speciellt te eller kaffe, antagligen ingen medicinsk uppmärksamhet krävs, särskilt om inga andra onormala symptom noteras. Kroppen är helt enkelt behandlingen av vätska det behöver inte och bli av med det. Även om detta kan vara obekvämt, det är inte alarmerande, även om det kan vara en orsak till måttliga kaffe och te intaget i framtiden. Patienter som vet att de har förhållanden som inte medför alltför stora urinering kan ta polyuri som ett tecken på att villkoret inte är välskött, och det är dags att se en läkare för att utvärdera de nuvarande behandlingsplan.

När en patient får polyuri kombineras med överdriven törst, och det pågår i mer än en dag, är det dags att ta en tur till läkaren. Läkaren kan bedöma patienten för att undersöka möjliga orsaker, och använda några diagnostiska tester för att lära sig mer om patientens situation. Förhoppningsvis behandla tillstånd som orsakar överdriven urinering kommer också att lösa polyuri. Patienterna bör vara medvetna om att många av de villkor som är förknippade med överdriven urinering är kronisk, så behandling är inriktad på förvaltning, inte hitta ett botemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.