Vad är Emu Oil?

EMU är en stor flightless fågel som liknar en struts, och liksom strutsen, är hemma i Australien. Settlers tänkte på dem bara som olägenheter i flera år, EMU kan skada grödor genom stampeding genom fälten, och är stora och starka nog att bryta ner stängsel.

Emu nu upp som mat djur, både i Australien och USA, som ger kött som är närmare nötkött än fjäderfä. Emu kött är hög halt av protein, men låg fetthalt och kolesterol, och marknadsförs som en ersättning för nötkött.

Emu olja är olja som återges från fett för EMU. Varje fågel ger 5-7 kannor (ungefär lika många liter) emu olja. Den har en mängd olika användningsområden, från kosmetika till maskinen smörjning. Aboriginerna, som levde i Australien innan kolonisatörer bosatt sig där, använde emu som källa till mat och andra förnödenheter, och har använt emu olja för värk och smärta av ålder i århundraden.

I hudvård, är Emuolja en effektiv mjukgörande. Innehåller mängder av fettsyror, är det ett utmärkt hud återfuktare och kan agera som collegen, plumping hudcellerna med fukt och slätar ut små linjer. Som ett resultat, emu oljan är vida känd, antingen ensamma eller i krämer, för användning på hud i ansiktet. Används på brännskador, solbränna och skrap, kan emu olja minska smärta och blåsor och är även tänkt att minska ärrbildning. Flera sjukhus studier av dessa effekter är på gång.

Den mest lovande använda emu oljan finns i smärtlindring. Studier på råtta och dubbelblinda studier på människa tyder på att använda emu olja på ledvärk under en tvåveckorsperiod signifikant minskar smärta och inflammation av artrit. Eftersom emu olja tränger in i huden djupare än andra mjukgörare är det också ett effektivt medium för att införa andra ingredienser genom hudabsorption. En blandning av EMU olja och eukalyptus och /eller vita kamfer eteriska oljor kan vara effektiva som en öm muskel gnugga.

Det finns inga kända negativa bieffekter att använda emu olja. Det tros vara så effektiv för att minska smärta, men vissa smärta experter avråder från att använda för karpaltunnelsyndrom eller andra repetitiva skador stress. Deras resonemang är att det kan dölja smärtan tillräckligt för att uppmuntra användaren att fortsätta med repetitiva rörelser som orsakar skadan utan att deras rutin, vilket kan leda till bestående nervskador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.