Vad är Dystoni?

Dystoni är en sjukdom som påverkar förmågan att kontrollera rörelser och funktion av muskler i kroppen. Ofta är tillståndet manifesteras genom plötsliga rörelser som innebär vridning och fortsatt upprepning, samt oförmåga att sitta i ett normalt läge. Det finns flera olika typer av dystoni, vissa är förknippade med villkor på plats vid tidpunkten för födseln, medan andra är mer nära samband med någon typ av hälso-kris senare i livet.

Symptom på denna typ av rörelse störning kan förefalla något först, sedan blir mer uttalad vid tillstånd försämras. Hos vuxna innebär en av de första tecknen händerna. Den förmåga att skriva läsligt kan minska när det blir svårare att upprätthålla ett fast grepp om en penna. Samtidigt kan det bli svårare att hålla tallrikar, böcker eller andra föremål med händerna. Som dystoni fortskrider, kommer de olika släppa objekt oftare och upptäcker att han eller hon har liten kontroll över den normala funktionen av musklerna i händerna.

Under en kort tid kommer dystoni utlösa smärta i olika muskelgrupper. Först kan den enskilde uppleva korta stötar av smärta när de utför dagliga uppgifter. Dessa korta skurar flytta snart på att ta med kramp i händer och ben, och en allmän oförmåga att hitta en bekväm ställning när du sitter eller vilar i sängen. Membranet kan börja uppleva spasmer när den enskilde tar ett andetag, följt av muskelsammandragningar i käken och andra grupper muskler runt kroppen.

Som neurologiska tillstånd försämras, symtomen börjar påverka kropp och själ på andra sätt. Depression och ångest kan utvecklas, som avbryts av perioder av extrem dåligt humör och irritabilitet. Sömn tiden förkortas, och ofta avbryts av plötsliga vridning i en del av kroppen eller annat sätt. Till och med förmågan att tänka klart kan börja glida oss ur händerna, tillsammans med uppkomsten av dimsyn.

Vårdande torsion dystoni och andra former av sjukdom innebär att man identifierar orsaken till tillståndet. Om läkaren finner att medicinering är orsaken till utveckling av dystoni, ändra behandlingen kan vara tillräckligt för att försvaga och slutligen eliminera symptomen. För det fall att villkoret utlöstes av någon typ av fysiska trauman, som bedriver en kombination av läkemedel och terapi kan hjälpa till att få symptomen under kontroll. När sjukdomen är fast besluten att ha sitt ursprung vid födseln, kan det vara nödvändigt att använda anti-beslag medicinering eller andra läkemedel som bidrar till att hämma produktionen av specifika signalsubstanser i hjärnan.

Det är viktigt att notera att behandlingar som fungerar för en form av dystoni som faktiskt kan göra andra typer av tillståndet värre. Av denna anledning är det viktigt att diskutera eventuella kur som naturläkemedel eller övningar med en kvalificerad läkare innan du försöker att ta itu med dystoni på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.