Vad är Drusen?

Drusen är depositioner som kan visas i åderhinnan i ögat, i ett område som kallas Bruch's membran, eller runt synnerven. Utvecklingen av drusen verkar vara en naturlig biprodukt av åldrande, men ibland dessa fyndigheter kan associeras med synproblem. De är vanligtvis identifieras vid en rutinmässig synundersökning där de kan ses av en läkare, och ytterligare diagnostiska tester såsom ultraljud eller andra medicinska studier avbildning av ögat och huvudet kan användas för att lära sig mer om det exakta läget och storleken på insättning.

Mekanismen bakom bildandet av drusen är inte känd. De kan insättningar kvar av immunsystemet, eller de kan vara förknippade med naturliga processer inne i ögat. De varierar i färg från vitt till krämig gula, och har en glittrande utseende som gett sitt namn-"drusen" är tyska för "Geode. " De kan variera i storlek och form som ofta visas disc-liknande när de förstoras.

Drusen i åderhinnan skiljer sig från inlåning runt synnerven. När det gäller inlåning runt åderhinnan, många människor naturligtvis ha dem när de blir äldre. I vissa fall kan de ha samband med makuladegeneration. Huruvida insättningar orsakar eller helt enkelt kopplade till degeneration av gula fläcken är inte känd. Utvecklingen av drusen hos yngre patienter eller den snabba ökningen av denna inlåning kan vara en anledning till oro, eftersom det kan tyda på att avvikelser förekommer inuti ögat.

När dessa formationer utvecklas längs synnerven, över tid kommer de att komprimera sakta nerven. Detta kan leda till snedvridningar i synfältet, särskilt runt kanterna, och kan även orsaka blindhet. Det finns några andra ovanliga komplikationer, inklusive blödning i ögat som kan uppstå hos patienter med synnerven drusen.

Det finns ingen bot för dessa insättningar. Behandlingen är inriktad på att hantera dem och övervakning av patienter efter tecken på förändringar. Drusen kan ibland vara förenad med andra komplikationer, vilket gör det viktigt att få regelbundna synundersökningar för att hålla ett öga på skick. Patienterna bör också se till att få en kopia av deras diagram om de måste byta läkare så att den nya läkare kan läsa informationen på när de insättningar som först märkte och hur de har förändrats sedan den första diagnosen. Denna information kan vara mycket användbar för hantering av patientens tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.