Vad är Arginin?

Arginin är en essentiell aminosyra som finns i många olika typer av livsmedel. Första isolerade i den senare delen av 19. Århundradet, den vanligaste formen av arginin som används idag är l arginin, som finns i många hälsokostbutiker som kosttillskott. Det är också möjligt att hitta aminosyror av denna typ i ett antal av kött, skaldjur och grönsaker.

Den mänskliga kroppen är normalt sett kan tillverka mängder arginin som är tillräckliga för att uppfylla de flesta av kroppens behov. Resten levereras via konsumtion av olika kött och grönsaker. Det finns dock en rad hälsoproblem som kan försämra denna förmåga. När detta händer, kan de enskilda kompensera genom att konsumera livsmedel som innehåller betydande mängder arginin. Om det behövs, med ett tillägg kan öka det arginin som intas av en balanserad kost.

Det finns många källor till arginin som kan integreras i nästan vilken diet. Daglig produkter innehåller betydande mängder av denna naturliga aminosyra, vilket gör användningen av färskost och yoghurt idealisk källor för den som räknar kalorier. Kyckling ger en anständig källa till arginin, och det gör nötkött och griskött. Flera olika typer av skaldjur är också utmärkta källor, bland annat hummer, tonfisk och lax.

Arginin är inte begränsad till kött och skaldjur. Det finns ett antal nötter och kärnor som kan användas för att öka arginin nivåer. Snacks som jordnötter, paranötter, mandlar och valnötter är utmärkta källor. Solrosfrön, tillsammans med pumpakärnor och frön sesam är också näringsmässiga snacks som innehåller arginin. Havremjöl är ett bra sätt att inta arginin, vilket gör det till en idealisk källa för människor som försöker begränsa kolhydrater konsumtion.

De hälsomässiga fördelarna av naturliga aminosyror som arginin varierar. Underhåll av en rättvis nivå av aminosyran kan hjälpa till att sänka blodtrycket och ökar kroppens känslighet för insulin. Arginin är också viktigt för ett friskt immunförsvar och kan stöd i att påskynda läkningsprocessen. För män bidrar arginin att upprätthålla spermiernas rörlighet och produktion och därmed minimera risken för infertilitet. För både män och kvinnor, kan arginin bidra till att förbättra cirkulationen i hela kroppen, bland annat en en hälsosam blodflödet till könsorganen.

Eftersom kroppen kan ofta ge en god del av arginin på egen hand, äta en balanserad kost är oftast allt som krävs för att inta tillräckliga ytterligare arginin för att upprätthålla god hälsa. Kan dock ytterligare arginin stöd för att övervinna flera hälsofrågor. Rådgör med vårdpersonal innan du tar stora mängder arginin tillägg, eftersom det finns viss potential för interaktion med receptbelagda läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.