Vad är Aphakia?

Aphakia är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av en avsaknad av lins i ögat. Linsen, en tydlig struktur ligger nedanför iris, används för att bryta och fokusera ljuset så att det kommer att drabba näthinnan. Utan en lins, kommer någon att utveckla synproblem. Flera tekniker kan användas för att korrigera aphakia, med korrigering är särskilt viktigt för barn eftersom deras hjärnor fortfarande om de vägar som förmedlar visuell information, och avbrott i en syn kan leda till långsiktig vision skador.

I vissa fall är aphakia en medfödd anomali, i vilket fall det kan diagnosen strax efter födseln under en rutinmässig undersökning av barnet. Objektivet kan också tas bort eller allvarligt skadas på grund av smitta, sår eller trauma. Kirurger kan välja att ta bort linsen medvetet att behandla tillstånd som grå starr, där linsen blir grumlade, vilket gör det svårt att se.

Människor med aphakia erfarenhet översynthet, även känt som långsynthet. De lider också en förlust av boende, vilket innebär att deras ögon har svårt att anpassa sig och fokuseras för att reagera på förändringar i avstånd. Boende tenderar att minska totalt sett med åldern, men hos personer med aphakia det kan vara ett särskilt stort problem. Som ett resultat av människor väljer oftast att behandla tillståndet.

Vissa människor kan få Ögonimplantat som kommer att korrigera eller delvis rätta till problemet. Vid en partiell korrigering, kan en ögonläkare göra en ögonundersökning för att fastställa ytterligare en korrigering behövs och skriva ett recept för glasögon eller kontakter. Korrigerande linser inte nödvändigtvis behöver bäras hela tiden i någon med ett implantat, och de är oftast behövs för att läsa och nära detalj arbete.

korrigerande linser kan också användas utan ett implantat. Antingen glasögon eller kontakter kan användas, även om kontakterna är ofta rekommenderas, eftersom de orsakar mindre visuell distorsion än glasögon. För barn kan kontakter är att föredra av den anledningen. Regelbundna ögonundersökningar är också oftast rekommenderas att se till att synkorrigering är lämplig och att inga andra problem utvecklas.

Personer som har aphakia också uppleva ökad ljuskänslighet, speciellt till svart ljus. Av denna anledning kan det hjälpa att bära solglasögon och andra skyddsåtgärder öga slitage i starkt ljus, och för att undvika extremt ljusa eller blacklit villkor. Underlåtenhet att iaktta försiktighetsåtgärder i ljusa miljöer kan resultera i permanent skada på näthinnan, som skymmer sikt ännu mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.