Varför Ears Pop?

Ears pop att utjämna trycket mellan utsidan av örat och innerörat. Ojämnt tryck kan potentiellt leda till skador i örat, tillsammans med allmänt obehag, så örat popping är kroppens sätt att lösa tryckskillnaden innan det blir ett problem. Öronen kan dyka under radikala förändringar i tryck, så som djupdykning eller stigande på höjd, och popping kan också hända när folk har förkylningar och bihåleinflammation.

Olika tryck orsakas av att det finns en barriär mellan innerörat och omvärlden. Detta hinder, trumhinnan, är avgörande för känslan av förhandlingen. Det kan dock skapa en situation där pressen på båda sidor om trumhinnan är annorlunda. För att utjämna trycket kan kroppen minska eller öka trycket med hjälp av EUSTACHISK Tubes, strukturer som löper från öronen till halsen. Normalt dessa rör är stängda, men de öppna när käken flyttas, främja dränering och tryckutjämning för öronen.

När tryckförändringar sker utanför örat, trumhinnan blir ansträngda, svallande ut eller inåt , beroende på vilken sida upplever högre tryck. När örat ägare flyttar hans eller hennes käke, den EUSTACHISK rören, vilket gör att trycket att den utjämnar och skapa ett litet ljud som öronen pop. Ofta popping åtföljs med en känsla av lättnad, eftersom den smärta som orsakas av det ökade trycket är borta.

Förkylningar kan orsaka örat poppar eftersom slem sekret blockera EUSTACHISK rör, vilket gör det svårt att normalisera trycket . När någon med en kall blåser hans eller hennes näsa, clearing bihålorna av slem kan EUSTACHISK rören öppna upp så att trycket normaliseras och öron pop. Det är för övrigt en mycket dålig idé att nypa näsan stänga och blås hårt för att pop öron om de är obekväma, eftersom detta kan orsaka slem att spränga EUSTACHISK rör, som orsakar en infektion i örat.

I händelse av att tryckskillnader orsakar obehag, det finns några sätt att uppmuntra öronen för pop. Ibland, gäspningar är nog, men att öppna käken bred och flytta omkring den kan också öppna EUSTACHISK rör. Vissa tycker om att tugga på något som tuggummi, med hjälp av rörelse i käken att göra sina öron pop. När det gäller spädbarn och små barn som har svårt att förstå orsaken till obehaglig känsla, med hjälp av ett barns leksak avsedd för barnsjukdomar att uppmuntra barnet att röra sin käke kan hjälpa till att lindra trycket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.