Vad är steatos?

Begreppet "steatos" används för att hänvisa till nedfallet av fettet i interstitiell utrymmen av ett organ. Specifikt många använder steatos att tala om deposition av fett i levern. Du kan också höra den kallas "fettlever sjukdom. " Som regel är steatos reversibel med en rad olika behandlingar, men det kan orsaka allvarliga komplikationer om den inte fångas och hanteras.

Ett av de de vanligaste orsakerna till steatos är alkoholism. Faktum är att alkoholism such en vanlig orsak att andra former av steatos är samlas under begreppet "icke alkoholhaltiga steatos. "När leversteatos diagnostiseras, är alkoholkonsumtion brukar diskuteras med patienten för att utesluta alkoholens roll i det skick. Om patienten inte dricker i stora mängder, kan orsaken vara insulinresistens, hepatit infektion eller fetma, som alla har samband med steatos.

Om fettlever sjukdom tillåts framsteg, steatos kommer att förvandlas till steatohepatitis, en allvarlig inflammation i levern. Om detta inte behandlas, kommer cellskador och död börjar inträffa, eventuellt att patienter med risk för död. Slutresultatet är levercirros, ett tillstånd som präglas av en extrem minskning av leverfunktionen. Detta är inte önskvärt, eftersom levern hjälper kroppen processen en mängd olika toxiner, och utan en fungerande lever, kommer en patient dör.

Behandlingar för steatos är inriktade på att återställa spaken funktion så att kroppen kan metabolisera den feta uppbyggd. Som ett resultat av patienter vanligen tvungen att gå in på en restriktiv diet som utesluter ämnen som alkohol som kan förvärra tillståndet. Om fetma är orsaken, patienterna är oftast starkt att gå ner i vikt för att minska belastningen på deras lever. Läkare också försöka identifiera orsaken till leversteatos, som behandling av orsaken kan oftast vända symptomen.

En av farorna med steatos är att det ofta uppvisar några symtom i början. Patienterna kan känna sig lite sliten, eller uppleva vissa buken ömhet, men de kanske inte kan hitta orsaken. Om inte en patient råkar vara testade, kan sjukdomen utvecklas tills mer tydliga symtom uppstår, vilket gör det villkor svårare att behandla. Människor med hepatit ofta testas regelbundet för tecken på leversteatos, och de uppmuntras att äta en diet för att minska fett nedfallet i deras lever.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.